I morgen vises Lars von Triers «Riket» på Cinemateket

Grip sjansen til å se en høyoppløselig versjon av den danske kult-miniserien.

b
a

Spørreundersøkelser forteller oss at Riket er det eneste Lars von Trier har laget du kan snakke med foreldrene dine om, fordi den gikk på norsk TV en gang for lenge siden.

Riket er et sykehusdrama, men er som det meste von Trier tar i sammensatt og forskrudd. Det er en komedie, en satire, en grøsser, et mysterium, en kjærlighetshistorie, og ikke minst en svært psykedelisk opplevelse.

Det virker som alle samtaler om Lars von Triers filmografi rundes av etter spørsmålet «… men har du sett Riket?». Sånn er det ofte med regissører med flere mesterverk på CVen, at verk som ellers hadde vært noens claim to fame blir stående i skyggen. Når det er sagt er serien både prisbelønt og evig aktuell for folk med sykehusangst.

Se oversikten over visningene HER.

Serien er filmet på 16 mm, men er printet på 35 mm, som er versjonen som blir vist her. Kort sagt: det ser mye bedre ut enn den gjør på DVDene du får lånt på biblioteket.

OBS! Visningen av hele serien er delt opp i fire deler, så du må ha totalt fire billetter for å se både Riket og Riket 2.

Les også: Søndag summarum: Anti-antirasisme, DDE-aktivisme og sutring

Oooog helt på slutten her kan vi røpe at NATT&DAG har vært i kontakt med Zentropa for å høre hvordan de ligger an med restaureringen av Riket til en høyoppløselig Blu Ray-utgivelse. Den siste oppdateringen offentligheten fikk på den fronten er denne bakomvideoen fra 2014. Karoline fra resepsjonen sier den er i full gang, men at det er uklart når det vil bli ferdig (det er et «stort arbejde»).