Myttji lys, varme og musikk som er Best Akkurat Nå

Artister som Tacobitch, Amalie Holt Kleive, Musti, Isah, Arca og Jockstrap har laget den beste musikken denne uka.

b
a

De er vanskelig å få øye på til daglig. De likner på folk flest, men en sjelden gang viser de seg frem, åpner munnen og skjenker deg de vakreste toner … Ofte gjør musikerne dette på fredager, så du kan ta med deg musikken gjennom hele den kommende helgen.

I dag er en sånn dag det til og med er spesielt mye av den nye og bra musikken.

Følg lista og les om låtene under!

TACOBITCH – Stitch Face

Vi hadde premiere på den låta her i dag, sammen med musikkvideoen. Derfor kan du lese mer om den etterlengtede internett-debuten HER.

Les også: NATT&DAG inviterer: Techno og Taco på Haugen

Amalie Holt Kleive – Ser du nå

En gang for lenge siden syntes nordmenn det var litt kult å synge på engelsk, tror vi. Etterhvert (kanskje det henger sammen med at verden har blitt mindre, og dermed mindre spennende) ble det vanligere for popartister å synge på sitt eget språk – også utenfor P1-sfæren. Og godt er det, for vi tror ikke Amalie Holt Kleive kunne oppnådd den samme intimiteten uten.

Amnesia Scanner – AS Trouble

Det nye Amnesia Scanner-albumet er her, og det inneholder noen alvorlig kule spor, som «AS Trouble». AS har latt mer og mer menneskelighet skinne gjennom de elektroniske mareritt-scenarioene sine, uten at det gjør det mindre skummelt å høre på. Her høres vokalene akkurat ut som collage-monstrene på cover arten.

Les også: Norske myndigheter vil overvåke og ekspertene hater det

Arca – Mequetrefe

Vi har ikke gått helt tom for deconstructed club og art pop ennå, for Arca har også sluppet singel. Denne låta minner nesten mer om DJ-sets han har fremført de siste årene, fremfor tidligere utgivelser, der han viser frem kjærligheten sin for reggaeton og sitt morsmål. Det låter imidlertid fortsatt like ødelagt og merkelig som før.

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.