SØNDAG SUMMARUM: Instapoesi, D2 og ski (i koronaens tid)

Content Warning: Norsk medieoffentlighet, Jan Bøhler, Alexander Fallo.

b
a

Favorittordet til Petter Stordalen er mandag. Påstår han i alle fall. Det verste er at han er så jævlig fornøyd med å ha kommet på det. Han har tatt et kjent slagord, Pusurs «I hate mondays» og snudd det på hodet. Sånt får vi frysninger av. Men Petter får ikke frysninger, han får bare et stort glis som dekker et ansikt som ser litt rødere ut for hver gang vi ser det. MANDAG!

Kanskje er det ikke mandager han elsker, men idéen om sin egen ungdom? Er det det han mener når han sier han er glad i begynnelser? Føler Stordalen at han har nådd livets torsdag eller fredag? Lørdag? Kanskje skulle han lære å sette pris på de andre ukedagene også?

For det gjør vi.

Her er det beste og det verste fra uka som har gått: Viktige saker. Riktige saker. You name it.

Søndag Summarum. På en mandag.

LES OGSÅ: «Tiger King» er årets hittil mest underholdende true crime-serie

Ukas Jan Bøhler


Skjermdump: Dagbladet.

Ok!

Ukas memento mori


Skjermdump: Facebook

Før koronakrisen pleide vi å være døde kl 10. på lørdag og søndag. Men ting endrer seg – for eksempel har folk begynt å si «i disse tider» hele tiden, og vi har spredt drikkinga litt jevnere utover uka. Men døden, den er evig. Så la oss like gjerne gjøre det klart først som sist: Livestream dritten ut av likene våre! Ikke kremer oss, ikke begrav oss, sett opp et kamera og stream oss! Forråtnelse minutt for minutt.

LES OGSÅ: Ny trend: Dø miljøvennlig

Ukas propaganda


Skjermdump: NRK.no

Dette er det norskeste som finnes. En fyr som heter Stoltenberg og en fyr som heter Skinstad, samles i unison hyllest av fyllekjører, skiløper og selvbiografi-forfatter Petter Northug.

Midt i saken kan man lese at Petter Northug var veldig opptatt av å vinne skirenn:

Interessant!

Men å vinne skirenn, hva handler det om? Er det mulig å tenke seg at den internasjonalt sett svært marginale idretten løper visse mektige interessers ærend? Vi bare spør!

Kloden koker, snøen smelter, og stadig færre bryr seg om langrenn. Likevel opptar dette vår tids Stoltenbergere. Tenk på det – når så du sist et skirenn? Lenge siden. Men det er ikke lenge siden sist du så en skiløper på TV reklamere for laksewrap med TINE-rømme, taco med en eksotisk twist (skviset lime og litt koriander), eller konseptet Spise En Banan.

Ski holder befolkningen på plass. Ikle deg kondomdrakt, spis frukt og adlyd ordre. Beitostølen, Ruka, Val di Fiemme og Falun. Det er dyrets navn.

Om denne koronagreia fortsetter er det bare et spørsmål om tid før Bama kjører en kampanje som heter «Let’s die» med norske idrettsprofiler i spissen.

Ikke overbevist? SE på dette:

Skjermdump: Skiforbundet.no

SE PÅ DEM.

Ukas jordnære


Skjermdump: Instagram

D2 burde seriøst begynne med content warning (CW).

DETTE ER SAKEN: Kokk med Michelin-stjerne er god til å lage mat (CW: Øvre middelklasse).

Hvorfor gjør dere dette mot oss, D2? Vil dere oss vondt? Denne kommer på toppen av det som allerede er et BERG av karantene-insta-poster. Vi har sett bilder av fersk pasta (fortsatt en del mel på benken) og tilforlatelig nyåpnet Australsk naturvin-flaske i bakgrunnen, til den grad at det har gått ut over selvfølelsen. Noen ganger er de verste vennene man kan ha de som er i stabile parforhold og som til vanlig er gode til legge merke til når lyset faller romantisk på dusgule 50-talls bygårder. Dette er ikke bra for psyken. Ikke noe av det.

Det har blitt en del frossenpizza i det siste, det har jo det.

Ukas revolver-intervju


Faksimile: Klassekampen

R-r-r-r-r-r-r-r-r-r! Pff! Pff! Pff! Rat-tat-tat-tat!

What the FUCK is up Alexander Fallo! Skrevet noen dikt om KNULLING i det siste eller? For det har vi, og ja det skyldes en indre rastløshet.

Er så mye tankekjør for tida :/

du var naken
jeg hadde
big cock-ståtiss
du hadde pupper
og sånn
måtte bare
sjekke noe på mobilen først

:/

LES OGSÅ: TIPS: Tekster som får tiden til å gå

 

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.