24 timer med: Eva Pfitzenmayer

Programsjefen for Borealis foretrekker å ta lunsjen utendørs, på et av byens sjøbad.

b
a

Eva på drømmedagen sin

Eva Pfitzenmaier er programsjef i Borealis, som går av stabelen 19. mars. Utenom festivalorganiseringen jobber vokalisten og musikeren fra Tyskland med soloprosjektet By The Waterhole, og er en del av scenekunstkompaniet Lang Sang Produskjoner og bandet Krachmacher.

10.00. Dagen begynner med frokost på Litteraturhuset: omelett, surdeigsbrød og en kopp Earl Grey, helst i godt selskap. Etter frokost er det rett ut døren og inn den neste, til Lydgalleriet for å se (og høre på) den aktuelle utstillingen. Så tar jeg en titt rundt hjørnet for å se hva nytt de har fått inn på Made in Bergen i Skostredet – der ligger det alltid klar noen morsomme fanziner, som i dag handles inn som lunsjlektyre. Deretter er det tid for et besøk på Bergen Kunsthall og KODE 2 for dagens dose med samtidskunst.

13.00. Til lunsj har jeg lyst på noe lett og grønt, men jeg venter fremdeles på en bra spisseplass med oppfinnsom vegetarisk og vegansk mat. Jeg er hverken vegetarianer eller veganer, men liker variasjon, og savner Brooklyn-style økologisk vegansk mat i Norge. I stedet tar jeg med meg noen venner, kjøper ferske reker på nabolagets litt flottere matbutikk, og sykler ut til Elsesro Sjøbad der det blir rekefest med et glass rosévin til lunsj (veldig kontinentalt!) etter et dykk i havet.

16.00. Etter en liten lur i solen, fanzinelektyre, og nok et forfriskende bad er det på tide å ta seg en frisk spasertur opp Fløyen. Det er det som er så fantastisk med Bergen – fra midt i byen til skog og fjell på 15 minutter. Å stå der oppe og se utover byen og fjorden gir rom til å puste og setter alt i perspektiv. Så ned igjen, til Bryggen, for å ta en tur med Beffen over Vågen bort til Nordnes – bare for gøy!

19.00. Er det Borealis-festival blir det selvfølgelig konsertmaraton fra ettermiddag til sen kveld med noe av den mest innovative musikken man kan få hørt i Bergen! Men andre tider av året finnes det også nok av andre kulturtilbud. Da kan kvelden i stedet begynne med en forestilling på BIT Teatergarasjen. Her er det mye nytt, mye internasjonalt, mye spennende.

20.00. Etterpå blir det middag, og siden alt går an på drømmedagen, gjerne noe skikkelig fancy, for eksempel Lysverket eller Bare (jeg har ikke prøvd noen av de ennå, men hørt mye bra). Etter middag er det (endelig) på tide for en konsert – kanskje på Bergen Kjøtt, kanskje på Østre eller på Landmark, sannsynligvis i regi av Ny Musikk Bergen, Utmark eller Playdate, i alle fall noe utenom det vanlige.

00.30. Kvelden avsluttes på Landmark med lekre cocktails og dansing til atypisk  klubbmusikk, for så å gå hjem langs Vågen gjennom en lys natt.