Rudjord siterer Einstein, Bush er blitt fashionista og Cavalli får Cowboy-Laila til å likne Grace Kelly

NATT&DAG oppsummerer motemåneden.

b
a

Månedens splittelse 1:

vanessa1

Faksimile: www.dagbladet.no

Etter ni år i Costume – og månedsvis med PFU-baluba  – slutter Vanessa Rudjord i magasinet. Moteredaktør Hege Aurelie Badendyck tar over midlertidig, mens Rudjord sier (selvsagt!) som Einstein: ‘livet er som å sykle, man må holde seg i bevegelse’.

 

Månedens splittelse 2:

theory1

Etter nesten fire år hos amerikanske Theory forlater Olivier Theyskens merket som introduserte ham for det kommersielle motemarkedet. Theyskens jobbet tidligere med ready-to-wear og couture hos Nina Ricci og Rochas, hans siste kolleksjon under ‘Theysken’s Theory’-navnet blir Pre-Spring 2015, som vises i disse dager.

 

Månedens butikkåpning:

kors1

Faksimile: www.minmote.no

Michael Kors åpner butikk i Oslo, tross motenorges dom om at veskene er ‘harry-stempel’. MinMote stiller det betimelige spørsmålet «Er det lurt å åpne butikk når veskene kalles harry i visse kretser?». En tanke vi alle bør tygge på.

 

Månedens trend:

cavalli1

Faksimile: style.com

Puh! Årets herremoteuker for vår 2015 nærmer seg slutten, og for en reise det har vært! ‘Nye kjønnsroller’, twinsets og herreskjørt ble, nesten bokstavlig talt, spådd en lys vår – men den folketrenden hadde sin fødsel og død med Aqua-René, ca 1998. Høydepunktet var Cavallis tidsfryste Miami Vice-drakt med en tackyfaktor som fikk Cowboy-Laila til å ligne Grace Kelly.

Månedens luksusdyr:

triana1

Faksimile: www.minmote.no

Ok.

 

Månedens rareste samarbeid 1:

oscar1

At George Bush er en coutureglad fashionista kom nok som et sjokk på mange. Denne måneden arrangerer han en retrospektiv utstilling for Oscar de La Renta, en kjent favoritt hos republikanske førstefruer.

 

Månedens sexy kjendis:

beyonce1

Faksimile: www.minmote.no

…og du som trodde det bare var Rihanna som digget S&M? ;-) ;-) ;-)

 

Månedens ‘shoppestopp’:

chandler1

Faksimile: www.seher.no

 

Månedens slagord:

jenny1

 

Faksimile: www.seher.no

Hun Jenny vet å få sagt det… kanskje hun har lært et triks eller to fra onkel Fredrik, pratmesteren selv? ;-)

 

Månedens rareste samarbeid 2:

diane1

Faksimile: www.huffingtonpost.com

Google Glasses gjør nok et forsøk på å nå massene, denne gang ved hjelp av kjoledronning Diane von Furstenberg. Sci-fi-brillene selges via Net-a-Porter. 10000,- skaffer deg innebygd kamera, berøringsfunksjon og led-display. Som en smartelefon, bare med en overhengede fare for vold.