F

Maler bamsen han lå med som 15-åring

Amir Asgharnejad er aktuell med femte kapittel i utstillingene Oppvekstromanen maleriene, min kamp. Denne gangen handler det om faren, Dassekampen og ikke om Knausgård.  

Den vittige, lille perseren har store planer i sin nye utstilling på BO (Billedkunstnerne i Oslo). Mest kjent som komiker, har han på kort tid slått seg opp i kunstens verden med naivistiske malerier med motiver hentet fra barndommen. Selvsagt fylt med Amirs karakteristiske sans for ironi, men det er også alvorsbetont – kanskje særlig denne gangen.

Del fem av Oppvekstromanen maleriene, min kamp har fått navnet Daddy’s Shoes og står til 23. mars.

Den handler kort fortalt om Amirs daddy issues, men som alltid med Amir Asgharnejad er det mye andre greier å ta tak i: knulling av bamser, raljering over venstresiden og noen korte, harselerende kommentarer som på mange måter oppsummerer Knausgårds virke.

Du må være abonnent for å lese saken

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Ikke abonnent? Med NATT&DAG-abo får du tilgang til alle våre saker, men også hyggelige priser på alle våre fester, konserter på Parkteatret, filmvisninger på Vega og mye mer.

Du kommer til å spare penger om du liker å leve livet.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til NATT&DAGs personvernerklæring.