Foto: Stig Rune Buvarp

Ikke drikk juleøl til julematen. Drikk norsk sider!

Sammen med kokkene på Smalhans gir vi deg de beste tipsene til å parre norsk sider og julemat, slik at du kan være en hip nasjonalist i jula også.

– Men faen da, du har jo ikke dampa pinnekjøttet lenge nok.

NATT&DAG-redaksjonen har fått sneket seg inn til personallunsjen på Smalhans, midt i den travleste dagen i førjula. En av eierne, Anders Braathen alias Hipstakokken, innså klokka 11.55 at det bare var fem minutter til lunsjen egentlig skulle serveres. Pinnekjøttet var ikke en gang satt til damping. 

– Sånn er det når det er så sjukt mange kokker på jobb, jeg glemmer helt at jeg må gjøre noe, forklarer han.

Stemninga er lett, naturligvis, selv om halvtrælete pinnekjøtt fra det som skal være en flink kokk legger en demper på stemninga.

For redaksjonen spiller det ikke så stor rolle. Vi er her først og fremst for å smake oss gjennom norske sidere for å finne de beste matchene til julematen. For hvorfor i alle dager skal man svelge ned salt, feit og røyktung mat med søtt og mørkt mettende juleøl? Det er da langt bedre å klunke nedpå med noe syrlig, friskt og fruktdrevet.

Derfor, norsk sider. Man kan være nasjonalist i jula også! Det er tross alt en av få dager hvor de norske mattradisjonene står sterkt.

Bli abonnent for å se hvilke sidere som passer best til julematen!

Du må være abonnent for å lese saken

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Ikke abonnent? Med NATT&DAG-abo får du tilgang til alle våre saker, men også hyggelige priser på alle våre fester, konserter på Parkteatret, filmvisninger på Vega og mye mer.

Du kommer til å spare penger om du liker å leve livet.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til NATT&DAGs personvernerklæring.