FERSKDISCEN: Atari, Signe Dø, Fucales

Ferskdiscen er NATT&DAGs spilleliste og oppdateres hver uke på Spotify. Samtidig skriver vi om tre låter som fortjener ekstra oppmerksomhet.

Verden er blitt et sted fylt av wacky spillelister og utspekulerte algoritmer med mål å lede deg inn i en musikalsk avstumpethet. Vi i NATT&DAG gjør vårt beste for å kjøre den etterhvert utdøende komboen menneskehjerne + peiling for å se hvordan det går. Hver uke plukker vi ut det beste av det som rører seg i musikklivet, helt sjangerblindt, og slenger det inn på Ferskdiscen.

De tre beste skriver vi om:

Atari – Fujifilm

Barndommens fotoformat er blitt retro, men filmrullene er dyre (takk, TikTok!). Hvordan fanger vi øyeblikket når det går inflasjon i nettopp det, spør vi, eller Atari, oss. Med hip-hop-elementer, ispedd soul, kan man svare. Mellom stramme takter snor elementene seg, elegant utført av vokalist Andrea Ådland, før det knytter til. Det veksler mellom trykk og dekompresjon, og snart kommer debutalbumet til overflaten. 

Foto: Hanna Lauridsen

Signe Dø –  Circular Emotions 

Sirkulær økonomi og sirkulære følelser. Vi velger oss sistnevnte per nå. I dette kosmos av en (etterlengtet låt) fra Signe Dø, er alt i kontakt, og ingenting går til spille. Trommene er pakket inn og synthene puster i dette ambiente kosmos. Alt er nærværende, men likevel på avstand, når elementene forsiktig berører hverandre, og Signe Dø overværer det hele gjennom sin vokal. En låt kan puste og blåse liv i alt. Nytt album kommer i begynnelsen av neste år. Vi venter! 

Foto: Linn Heidi Stokkedal

Fucales –Translate Time

En låt kan være en reise, men det er forskjell på å være bilsyk på fylkesveg 64 mellom fjellene og E6. Støyrocken til Fucales klarer å sno seg gjennom det meste, når det begynner med fri, optimistisk sikt og småfuzzy gitar og vokal, men ender i en lydlig spiral. Det svinger, men ikke på en Bobbysocks kinda way. 

FØLG SPILLELISTEN FOR UKENTLIGE OPPDATERINGER: