Sushimuslimens feiring av livet

Sponset innleggi samarbeid med Parkteatret

Musikken til Turab kaster lys på livet: Høydene, dalene og festene i mellom.

Se Turab på Parkteatret 19.05. Få tak i billetter HER

Sosionomen, rapperen og sangeren er for mange en inspirasjon. For andre er han det stikk motsatte. Den selverklærte «sushimuslimen» har funnet sin egen vei i livet – så vel som i musikken. Et resultat av foreldrenes føtter i hver sin del av islam. Nærmere bestemt sunni- og sjiaislam. En kombinasjon døpt «sushi».

“– At jeg kan påvirke mennesker ved å stå frem og leve litt utenfor det folk forventer av meg, gir meg en evig rus.”

Turab (NRK P3)

Dette ser man gjennom virket hans. Musikken er et lappeteppe av alt som utgjør Turab. Han er av typen som ikke skygger vekk fra egne tanker, erfaringer og realiseringer. Låtene er en melankolsk feiring av livet og alt i det. Fylla og kjærlighetssorg. Selvverd og aksept.

Allerede som 9-åring debuterte Turab som artist gjennom Gatekunst-prosjektet. Siden den gang har artisten en rekke singler, EP-er og et album i ryggen. Plata «Løfter som jeg lovte å bære» slapp i 2021 til strålende kritikk. Turabs kommende andrealbum, «Himmelrotter fra landsbyen» ser ut til å garnere likedan respons, og er omtalt som det næreste, ærligste og mest personlige prosjektet til Turab så langt.

Turab har blitt et talerør for alle som føler slik han selv gjør. Og takket være denne jobben har han blitt en del av Music Norways endringsagenter. Endringsagentene er Music Norway sitt råd for større flerkulturelt mangfold i musikkbransjen. 

Turab og musikken hans er på alle måter en feiring av livet. At konserten på Parkteatret blir noe annerledes er vanskelig å forestille seg.  

Se Turab på Parkteatret 19.05. Få tak i billetter HER