Doktoren som lager lydkunst på blå resept

Sponset innleggi samarbeid med Parkteatret

Lydkunst er ofte en uforsvarlig geskjeft for mange. Men en kunstner som kan stå rak i ryggen er Dr. Timothy Hecker, bedre kjent som lydkunstneren Tim Hecker. 15. april kommer han til Park og skal gjøre nettopp det gjennom arbeidet sitt.  

Opplev verkene til Hecker på Park 15. april. Billetter får du kjøpt HER

Hva er lydkunst egentlig? Hvorfor blir kun lyden som i større grad er fremmed og uforståelig stemplet som kunst? Det er en av livets mange ting som ikke henger på greip, yo. Men sporene til Hecker er unektelig treffende på sitt vis. Nøyaktig hvilket vis er vanskelig å si, for i sin fulle rett er det både festmusikk for sinnet, så vel som klagesanger for sjelen. Uansett hva det er, er det høykvalitets lydkunst levert på blå resept fra fagmannen selv.

Heckers arbeide unnslipper alle feller og forsøk på å bli satt i bås. Resultatet er nyspunnede ord og merkelapper som «strukturert ambient», «tektoniske fargeplater» og «elektronisk katedralmusikk». Dette får han til med en fryktløs utforskning av den musikalske slagmarken mellom støy og melodi. Det finnes ingen fremmedlegemer i doktorens arbeide, uansett hvor fremmede de er. 

For å få til dette må man kunne lyd, og at Dr. Hecker kan lyd er ingen hemmelighet. Som bevist med doktorgradsavhandlingen sin i filosofi – enkelt og greit kalt «The Era of Megaphonics: On the Productivity of Loud Sound, 1880-1930». På sin kreative side av legefrakken har Hecker gitt ut over ti plater, og er ofte å finne på bølgelengdene til danseoppsetninger, lydkunstinstallasjoner og filmmusikk. Sistnevnte hos BBCs «The North Water», regissert av Andrew Haigh, og filmen «Lucifer», av den østerrikske filmskaperen Peter Brunner.

Konserten på Parkteatret har anlegg til å bli en opplevelse utenom det vanlige, og kanskje akkurat den rette medisinen man trenger for å gå vår og sommer i møte – frisk fra besøket med Dr. Hecker og hans reseptbelagte kunst. 

Opplev lydkunsten i all sin prakt den 15. april. Billetter får du kjøpt HER.