KIKAGAKU MOYO KOMMER TIL LOADED. FOTO: PRESSEBILDE.

FESTIVALGUIDE – Loaded

9.-11. JUNI
OSLO

En ny begivenhet i hovedstadens gater. Loaded-festivalen slår seg opp nedenfor Oslos forsvarsverk Akershus Festning. Der hvor alle mesterskap i fotball har blitt vist på storskjerm de siste årene vil du i år få servert premium musikkopplevelser for aller første gang. 9.-11. juni blir det avspark for sommerens festivalsesong (alt før har vært preseason). Planen var opprinnelig å holde det hele på Vulkan, men av ulike (og sikkert gode) grunner ble det nylig annonsert at Loaded melder overgang til Kontraskjæret. Og der Vulkan var sentral med utsikt til Akerselva, kan Kontraskjæret by på sjøgløtt og måkeskrik langs Oslos strandpromenade. 

Som ny festival i hovedstaden har Loaded funnet sin plass, både fysisk og sjangermessig. Programmet skiller seg ganske mye fra det du finner på resten av sommerens festivaler, i hvert fall av de vi har valgt å nevne i denne guiden. De har klart å lure til seg store norske og internasjonale navn, og supplerer med spennende undergrunnsartister. 

Susanne Sundfør gjør for eksempel kun én festivalopptreden i sommer, og den får man på Loaded. Norges nasjonalskatt, og kanskje aller største artist, er også en av landets desidert fremste livemusikere, og har et helt spesielt show planlagt når hun entrer scenen på fredag 10. juni. Bra jobba, Loaded.

De har også dratt Snail Mail opp av artisthatten, et indierock-band som det er i ferd med å bli stor hype rundt. Sirkus-hippe Wet Leg har Loaded klart å hanke inn, et band som vil dra den gjengse millennial rett tilbake til minner om indie sin storhetstid på midten av 2000-tallet. Omar Apollo er et annet spennende navn som kommer til Kontraskjæret. Grammynominert, Stevie Wonder-inspirert, latinpreget britpop, ispedd god soul. 

For å avslutte sesongåpningen kommer legendene Wilco, anført av mister Tweedy. Et av det største rockebandene de siste ti årene, med en skyhøy tetthet av kvalitetslåter, og en spilleglede som kommer til å smitte fortere enn Omi. Og hvis ikke rock og god stemning er helt det du ønsker deg en lørdagskveld, kan du heller velge å deppe til Thomas Dybdahls nydelige stemme.

Les om Wet Leg og fenomenet indie sleaze HER.

X