FOTO: HENRIETTE SAGFJORD

Utelivsguiden uke 18

Siden gjenåpningen av landet har vi ukentlig prøvd å sile ut de mest interessante klubb- og utelivsarrangementene som har “gått ned” i hovedstaden. Vi fortsetter den gode trenden, og gjør vårt beste for å inkludere flere byer over et visst folketall. Her er helgens feteste events.

OSLO

Gundelach // The Villa
6. mai, kl. 22

En av Norges mest spennende elektronikaartister har brukt pandemien på å slippe musikk. “My Frail Body” kom i 2020, og han har fulgt opp med flere nye singler. I år har han allerede sluppet to EPer, “Shape” og “Shifter”, der førstnevnte ble spilt inn i en grotte. Nå skal han spille på klubben The Villa, en dunkel kjeller som vil passe perfekt til Gundelachs grottelignende lydbilde. 

Undergrunn // Sentrum Scene
7. mai kl. 20

Er dette det kuleste innenfor norsk hiphop om dagen? Det virker sånn! De har akkurat sluppet sitt tredje album, og det er blitt den store snakkisen i musikk-Norges undergrunn. De seks unge mennene viser et enormt register med alt fra heftige beats om bruk av substanser, til myke vers om knuste hjerter. Lørdag 7. mai skal de spille på selveste Sentrum Scene, som vi spår kan bli en av årets feteste konserter. 

TRONDHEIM

Olle Abstract // Lokal Bar
7. mai, kl. 22

Olle Abstract er en erfaren platekusk som har stallen sin i Oslo. Han er en type som har pulsen sin på det som beveger seg i undergrunnen og er en mester på å gjøre det abstrakte og obskure til hardslående, fengende house og techno. Han spiller jevnlig på hovedstadens mest kjente klubber og vil inspirere bartebyens bookingansvarlige til å ta litt mer tak i klubb i tiden som kommer. 

BERGEN

Utmark: Lotic
6. mai, kl. 20

Utmark er en konsertserie i regi av Bergen Kunsthall og Landmark, som fokuserer på å servere eksperimentell, utfordrende og nyskapende musikk til Bergens innbyggere. Første helg i mai har de booket inn Lotic. Om du ikke er velbefart i Berlinskulturelle underverden lurer du kanskje på hvem det er. Med Berlin som sin lekeplass har Lotic i en årrekke eksperimentert med klubbkultur, RnB og hiphop, og servert det til byens mange klubbscener. En sjanse for Bergen og Norge til å bli inspirert av noen av utlandets fremste klubbaktører. 

Sassy 009 + klubb // Kulturhuset i Bergen
7. mai, kl. 22

En forsinket releaseturne fra “double-o-nine”. Sassy slapp Heart Ego før nyttår, og verdens mest kjente forkjølelse satte dessverre en effektiv stopper for å få markere dette. Vel, nå er det tid. Sassy 009 har, siden hun ble kåret til “Årets Stjerneskudd” under by:Larm i 2018, gitt ut masse grenseløs musikk. En blanding av intens techno og lynrask R&B gjør Sassy til en unik artist på nasjonal basis. Dette blir mørkt, hardt og svært ekte. 

The Tallest Man on Earth // USF Verftet
8. mai, kl. 19

Verden beste blåkopi av Bob Dylan er på turné igjen. Svensken som herjer med stålet på mahognikassen og synger både vakkert og sjingrende om de evige temaer har blitt en ekstremt populær mann siden han slapp sine første låter. Det legendariske andrealbumet “The Wild Hunt” er til dags dato et av de beste singer-songwriter-albumene som er laget. Bob Dylan er en legende vi aldri kommer til å se maken til, men verdens høyeste mann gjør savnet vesentlig mindre. Ikke gå glipp av vår tids Dylan på Verftet.

STAVANGER

Bold Feels: Mike Lemur, Impii Sonos // Cementen
6. mai, kl. 23

En ting som er felles for alle klubbarrangører er at de ofte er sene med annonsering av kommende arrangementer. Når vi leter i Stavangers mai-kalender etter arrangementer å anbefale finner vi kun Bold Feels i klubbsjangeren. Arrangør er også sparsom med infoen, men vi legger merke til at forrige gang Bold Feels inntok Cementen ble det beskrevet som “best time!”. Så ja, dette skjer igjen. Og det skal sies at Mike Lemur og Impii Sonos er gode DJ’s og vet hva de driver meds. Så før Bold Feels opp i kalenderen dersomom du befinner deg i Stavangerområdet.

Mai:Jazz
7. – 15. mai

Enda en by og enda en jazzfestival. Og ja, den ligner på de andre jazzfestivalene vi finner i landet vårt. Et utall scener rundt om i Stavanger by og nærliggende distrikt der mann og mus  kan oppleve kvalitetsjazz over en uke i mai. En kulturberikelse det er verdt å få med seg. Jazzen sies tross alt å være den eneste frie formen for musikktolkning. 

TROMSØ

Skatebård // Storgata Camping
6. mai, kl. 21

En klubblegende kommer til Tromsø! Tromsø blir servert en av landets absolutt største når Skatebård skal bevege gulvet på Storgata Camping. Skatebård trenger ingen introduksjon, men her kommer den likevel: Han er god. Han er så god at absolutt alle digger når han spiller. Folk digger det så mye at det blir sinnsyke køer når enn Skatebård er på programmet. Dette høres ut som kødd, men det er det ikke. Han har i mange år spilt på de største klubbene i hovedstaden, og han er også en av Norges største eksport-DJ’s. Dette, Tromsø, blir stort.

NB: I vår nyeste fysiske avis ble det litt rot med utelivsguiden. Sorry! Men ikke fortvil: Vi oppdaterer dere hver uke med (riktig!) utelivsguide her på nettsiden vår.

X