FOTO: PRESSEBILDE

FESTIVALGUIDE – Stavernfestivalen

7.-9. JULI
LARVIK

Skal Cardi B virkelig spille i hagen til Michael Treschow? Han tar ikke telefonen akkurat nå, så vi får vente og se. For du kan omtrent se slottet hans fra campingen på Stavernfestivalen, så han er enten veldig raus eller veldig naiv når han tillater 30.000 sjanglende mennesker å meske seg med god musikk og perlende leskedrikk i sin egen hage.

Stavern tok på mange måter imot stafettpinnen etter at Hovefestivalen forduftet, og representerer i dag en av de aller største camp-festivalene vi har i Norge. Til vanlig er det gress, åker og golfende pensjonister som omgir Treschows “enebolig”, men 7.-9. juli dukker det opp en by av telt, lavvoer, og container-hus, som til slutt blir større enn hele Stavern sentrum.

Stavernfestivalen er rå på tilrettelegging, og med sin beliggenhet et stykke unna sentral  bebyggelse legger de opp til at alle skal få sitt foretrukkede tak over hodet. Om du liker å telte så kan du telte, om du er en glamper kan du leie lavvo og kose deg med overlegen takhøyde, og hvis du foretrekker harde vegger kan du leie en type container, innredet med køyesenger og varmeovn. Hater du andre mennesker, gjørme, dårlig musikk midt på natten og andre aspekter ved å bo på camp, så har festivalen holdt av det influencer-vennlige spahotellet Farris Bad til flere av sine gjester. 

Zara Larsson på Stavernfestivalen i 2019. FOTO: Pressebilde.

Også er det artistene, da. Morten Maskorama Harket samler guttene i A-ha og kommer til Stavern. Vil du høre “Take on me” live mens du sitter i et pariserhjul og spiser sukkerspinn? Nå har du sjansen. På sitt første besøk til Norge (etter at vinterens konsert ble avlyst) kommer godgutten The Kid Laroi. I tillegg kommer sensasjonen Cardi B, som jo er passe kult å få med seg. Også tipper vi Major Lazer kommer til å lage et voldsomt spetakkel for alle danseglade festivaldeltakere. Ta med egne glowsticks! Ved siden av disse internasjonale hitmaskinene serverer også Stavern noe av det fremste Norge har å by på med Sondre Justad, Arif og Stig Brenner, for bare å nevne noe av det som frister fra Stavernfestivalen.

Girl in Red kommer også. Les om henne HER.

X