God vegetar-take away finnes faktisk // Reklame for Smiz

NB: Bruk rabattkoden «Natt20» når du bestiller noe fra menyen under med pickup fra mathallen på Vulkan for å få 20% avslag. 

Øyeblikket du har ventet på er endelig kommet: det er sommer, og Raymond har åpnet slusene. Veien har vært lang. Hele året har du terpet på trickshots i kubb sammen med papp-kartonger påklistret ansiktet av dine smilende bestevenner. Du har gjort knockout på kongen med et kast bak ryggen, mens en tåre har trillet nedover kinnet. Nå er vi endelig her, og du kan dra ut i parken med dine ti tusen nærmeste og bli der i uoverskuelig fremtid. 

Haken er at du skjønner du ikke kan overleve i to måneder på parkens nasjonalrett: lunken pølse i lompe med rift. Av mange grunner. Helsa, den tyngende samvittigheten av å påføre verden enda en unødvendig karbondolk i hjertet, og ikke minst det sosiale stigmaet fra de hippe vennene dine. Vegetar-take away er løsningen på alt dette. 

Her kommer Smiz inn i bildet. Som ivrig leser av sponsede saker, har du allerede fått med deg at Smiz er en heldigital mathall som bare lager mat du må hente eller få elsparket til deg. Det du kanskje ikke har fått med deg er hva du kan få levert. 

Smiz har gått på lag med merket NATURLI, som har laget plantebaserte matprodukter siden 1988. Med plantebaserte råvarer i hendene, har de talentfulle kokkene på Smiz spesialisert seg på gode, eksotiske vegetarretter, for det meste i form av «bowls» og den meksikanske spesialiteten «taco».

Her er noe du av det du kan se frem til å teste ut i parken i sommer: 

NATURLI bowl 

En krydret, frisk og mettende bowl inspirert av thairetten «larb» med NATURLI’® minced marinert i chiliolje, søtpotetkrem med chipotle, gulrot, purre, vårløk, syltet rødløk, syltetede beter, spirer og gresskarkjerner. Nam!

NATURLI taco 

Fire myke maistortillas med NATURLI’® pulled marinert i asiatiske smaker, frisk ananassalsa, spisskål, gulrot og gresskarkjerner. 

Bonus at det kommer i sånne små lefser så du kan si til alle i gjengen at «dette er ekte taco, og ikke sånn fake-taco vi spiser på fredager.» De vil bli slått i bakken av din imponerende kulturelle forståelse. 

Responsibowl

Vegansk chiligryte med søtpotet, bønner, tomat og løk som kan spises med ekstra god samvittighet. Serveres med dampet grønnkål, syltet chili, gresskarkjerner, lime og en miks av jasminris og villris. 

I tillegg til å være en vegansk banger av en matrett, er det utrolig fiffige navnet en stor gode i parksituasjoner, siden det funker som naturlig icebreaker. En typisk samtale med en responsibowl i hånda kommer til å gå for eksempel sånn: 

– Oi, det så godt ut, hva har du der? 

– En responsibowl 

– Haha, fordi det er en bolle som tar ansvar for planeten!

– Stemmer. Hva heter du? Vent, la meg gjette. 

– Haha, OK.

– Marita? 

– Helt riktig! Du har en sjarme som bergtar meg, la oss prate mer.

Buddha bowl

Bowl med søtpotet, mango, saltbakte beter, vårløk, edamame, syltet rødløk, syltet ingefær, ris, salat, chilimayo, ponzusaus og sesamfrø med kimchi-smak. 

Mmmm! Masse gode ting sammen med greier du ikke aner hva er! Og av erfaring er «greier du ikke aner hva er» den beste maten man får på ferie, så dette er nok en vinner. 

Om du av uforståelige grunner ikke blir fristet av vegetar-menyen (for eksempel fordi du ikke eter kaninmat!! sint emoji), kan du jo ta en kikk på de kjøttbaserte alternativene fra Smiz her. Som, når rett skal være rett, også er veldig gode. Og som fattig Natt&Dag-leser kan du altså få maten subsidiert med 20% – bare husk å si det hemmelige kodeordet «Natt20» når du bestiller med henting fra mathallen på Vulkan.

Sånn! Nå er du klar, matproblematikken er løst, og som kongen på St. Hanshaugen kan du no-scope trekjepper på god og mett mage. Lykke til!