Sunn feelgood-mat er bare et tastetrykk unna // Reklame for Wolt

Det er snart sommer og korona-restriksjonene er forhåpentligvis snart borte. Det betyr at vi om ikke lenge kan møtes igjen i parker, på fest og på utesteder. Men en ting har ikke forandret seg: Vi trenger fremdeles mat. Og hvis vi er ærlige med oss selv hadde det kanskje vært lurt med noe som både er godt og sunt. Og noe som er lett å spise i en park, på fest eller bare hjemme hos seg selv om man skulle savne litt sosial distanse. Det vi trenger er mat fra Smiz, levert fra Wolt

Bak konseptet Smiz står blant annet Kristine Skaarer, som har lang erfaring fra restaurantbransjen. Smiz har imidlertid en liten vri: det er en selvutnevnt digital mathall, det vil si at det kun er mulig å bestille fra Wolt eller hente maten selv. 

Sunn mat er kanskje ikke det de fleste forbinder med take-away. Det har Smiz tenkt å gjøre noe med, og sier de serverer «feelgood-mat». På menyen finner du et deilig utvalg bowls, poké og tacoer. Men andre ord perfekt mat når man skal feire gjenåpningen av hovedstaden.

Se hele menyen her!

Men hva er feelgood-mat, egentlig? Ifølge head chef Kirstine Skaarer er det mat som får deg til å føle deg bra fordi du har spist «digg, frisk og næringsrik mat». I tillegg skal det være bra for planeten: 

– Vi fokuserer på kortreiste råvarer fra lokale bønder og på bærekraftig emballasje så du ikke er omringet av plastikk etter du er ferdig med et måltid. Vi jobber også mot en null-plastikk policy, og er snart i mål. Feelgood-følelsen skal vare også etter du er ferdig med å spise! 

Litt av poenget med en sunn meny er dessuten å inspirere folk til å spise mer plantebasert mat. Det trenger vi etter mange korona-utskeielser. 

– Vi har et samarbeid med NATURLI’ der vi har utviklet to plantebaserte retter. Det er få ting du kan gjøre for planeten som er bedre enn å unngå kjøtt. Med disse rettene vil vise kundene våre at plantebasert kan være minst like digg som kjøtt. 

Dere sier dere bruker kjøkken som vanligvis står tomme. Forklar!
– Noe av det som trigget oss til å starte Smiz var alle de fine industrielle kjøkkene vi så som sto helt tomme store deler av dagen. Vi bruker kantine- og hotell-kjøkken som bare brukes til frokost og lunsj, og kommer inn etter det. På denne måten tar vi full utnytte av eksisterende bygg, noe som også er bra for miljøet! 

Hvordan er det å bare drive med takeaway og levering? Det er mange som savner innsiden av en restaurant for tiden. Gjør ikke dere også?
– Det er jo så klart gøyere å møte folk på ekte. Samtidig er det noen fordeler ved å være så digitale som vi er, vi kan for eksempel endre menyer over natta og endre lokasjon om vi finner kjøkken som når ut til flere. I tillegg er det veldig deilig å kunne ha fullt fokus på å levere mat som er bra for take away. Det er en veldig annerledes måte å servere mat på enn å servere den til gjester i en restaurant.

Hvor i Oslo bør man sette seg når man skal bestille Smiz-mat fra Wolt?
– Hvor som helst langs Akerselva! Det er for eksempel veldig fint rett ved Hønse Lovisas hus, Nedre Foss Gård og Kubaparken. Eller på toppen av St. Hanshaugparken og nede langs havet ved Munchs brygge. Om du vil ha deg en skikkelig tur kan du forhåndsbestille i Wolt-appen å hente på veien på Vulkan 22. Enkelt og greit når du skal til steder som Paradisbukta, Grefsenkollen eller Vettakollen!

For se hele menyen til Smiz, klikk her!