VIDEOPREMIERE: dragongirl med eufori, feminin kraft og humor

I musikkvideoen til «beefs, bad blood and burning vendettas» får du sjansen til å være tilskuer på hennes mentale rave.

b
a

I likhet med landets fri impro-støydronning, Maja Ratkje, hevder dragongirl – mindre kjent som Nikoline Ursin Erichsen – at musikken hennes ikke handler så mye om død og fordervelse som de lysere sidene av tilværelsen. Selv om det kan bli oppfattet motsatt av enkelte lyttere.

– Jeg synes det er morsomt at musikken min ofte blir beskrevet som skummel eller dystopisk. Selv om den kanskje gjenspeiler fascinasjonen min for spekulativ horror mener jeg at den også inneholder eufori, feminin kraft og humor.

God lyd er det uansett hvor skummel du synes den er. Her følger det også med aggressive visuals som Samuel Feste Midteide står bak. Erichsen pleier som regel å gjøre sånne ting selv, men hun ville benytte muligheten til å samarbeide med folk hun synes er flinke. Midteide tok kontakt og fikk fullt ansvar for videoen.

Vi hadde noen samtaler rundt det, men han står for det hele.

Videoen til «beefs, bad blood and burning vendettas» ser du nederst i saken!

Hva er du mest inspirert av om dagen?
– Det siste året vil jeg si mine største inspirasjonskilder har vært Mark Fisher og Cardi B:)

LES OGSÅ: Søndag summarum: Kvinner kan og kvinner vil! Foodora, Carina Dahl og litteraturkritikkens død

Hva er planen fremover?
– Noen scenekunst-prosjekter, og fortsette å utforske, dekonstruere og rekonstruere de ideene som jeg begynte å jobbe med på Tripomatic Fantasies. Så jeg vet ikke helt ennå. Det blir spennende å se!

Ja! Tripomatic Fantasies er altså EPen som kommer 16. april. Hva kan vi forvente oss?
Once More, With Feeling ble beskrevet som musikk som er «bare nesten dansbar», og det gjelder nok for den neste EPen også. Jeg jobbet mye med å ta klassiske klubbmusikk-elementer og sette dem i en annen kontekst. Jeg hentet en del inspirasjon fra fantasy-spill og -litteratur, og ønsket å lage noe som forhåpentligvis inspirerer til nye fantasier – som kanskje kan manifesteres i nye virkeligheter.

Har du noe annen musikk som er spesielt oppsiktsvekkende og bra om dagen? Noen anbefalinger?
– Jeg oppdager stort sett ny musikk når jeg er ute på klubb, så jeg har ikke hørt så mye klubbmusikk i det siste. Men jeg hører det nye albumet til Smerz på repeat, også har jeg har også hørt en del på Moor Mother, Ingrate, Baby Blue og CNIDARIEL i det siste.

LES OGSÅ: Denne musikken er Best Akkurat Nå