Sånn burde Erna unnskyldt seg for Molde-saken

«Min unnskyldning», av Erna Solberg (60 år).

Vi står midt i en pandemi. Vi sliter med å få kontroll på en sykdom som har stengt ned hele verdenssamfunnet, forårsaket over 2,5 millioner dødsfall verden over og gjort at alle må sette livet på vent.

LES OGSÅ: Søndag Summarum: Molde vs. verden, zoomers vs. millennials og hamburger-uro i Trondheim

Mitt parti så en mulighet til å score politiske poeng på denne vanvittige menneskelige tragedien, og vi tok den. Partiet var helt sikker på at dette var fornuftig, men så var det tydeligvis ikke det. Hvem kunne på forhånd skjønt at det var feil!? Ikke vi, i alle fall.

Nå som vi har brukt litt tid på å se hvor sinte alle ble, og at det hele tvert imot førte til at folk ble sure istedenfor glade, har jeg, etter å ha sett nøyaktig hvor sure dere ble, bestemt meg for å unnskylde. Alle kan gjøre feil og jeg mener alle fortjener ny sjanse, spesielt om man er medlem av Høyre. 

Alle må ofre noe i situasjonen vi er i nå, også jeg. Tror dere jeg synes det er gøy å måtte beklage for noe så dumt? Nei. Men jeg gjør det for Oslo! Og for at dere skal slutte å mase.

Jeg mener utspillet som setter by og land opp mot hverandre er unødvendige hvis de ikke fører til at vi får flere stemmer. Å bidra til utspill som skaper konflikt mellom ulike kommuners håndtering, er ikke en oppgave for SMK hvis det bare ender opp med å gå ut over meg og partiet mitt.

Hadde vi visst at dere ble så sinte bare fordi vi bare prøvde å få mer makt ved å splitte nordmenn mot hverandre under en pandemi, hadde vi selvsagt ikke gjort det! Jeg håper vi kan legge dette bak oss nå, og at dere kan være tydeligere på forhånd neste gang vi skal bruke en enorm global katastrofe som rammer de svakeste for å fremme våre personlige karrierer.

Jeg er et menneske som tilgir, så nå må dere tilgi oss!

Det er nemlig viktig at vi samler oss nå, og at partiet med landets leder ikke tråkker mer feil. Å vurdere hva som er usmakelig og hva som er lurt klarer vi i Høyre tydeligvis ikke å forstå selv, derfor må vi nordmenn jobbe sammen for å forhindre at det skjer igjen.

I alle fall til vi finner en mer effektiv måte å splitte dere på.

X