Guide: Hvordan være en ufordragelig dritt når du snakker om USA 

VI ER ET land av USA-eksperter som ikke vet noen ting om USA, men som elsker å snakke om USA og vise at man er opptatt av den konspirasjonsteorielskende supermakten. Å vise «kunnskapen» vår gjør vi som regel ved å gulpe opp det vi hører fra journalister og andre meningsbærere.

At folk faktisk ikke vet så mye om USA som man liker å tro, gjør egentlig ikke så mye. Det betyr nemlig at du hvis man leter litt kan man finne ting som teknisk sett sikkert er sant, men egentlig ikke så relevant, og kanskje verre: du fremstår som en sykt irriterende drittsekk.

Men som i amerikansk politikk er det nemlig ikke det å ha rett som er poenget når man diskuterer USA, men å vise at man kan noe. Og som vi alle vet, det beste folk som elsker å snakke om USA liker å gjøre, er å vise hvor mye de kan om USA, og hvor lite de kan om sosiale situasjoner.

Derfor har vi laget en guide til hvordan man kan være en ufordragelig drittsekk og vinne diskusjonen for enhver pris når man snakker om USA med venner, fiender og andre som ikke rekker å gjemme seg før du kommer inn i rommet. 

LES OGSÅ: Smil & Gift møter Anders Magnus

USA HAR vært mer polarisert!

Folk uttrykker forståelig nok bekymring over at USA nå er så uenige seg imellom at de frykter for konsekvensene. Men i stedet for å uttrykke empati og delta i samtalen gjør du selvsagt noe annet om du vil fremstå som en bedrevitende dritt. «Øøh…», sier du og himler med øynene. «Så USA har aldri vært mer polarisert, nei. Sier du det, ja». Så venter du litt mens du rister på hodet og lar de andre tro de har sagt noe du tar alvorlig. Vent gjerne til de begynner å snakke om noe annet, før du avbryter dem og roper «TROR KANSKJE DU GLEMMER EN VISS BORGERKRIG SOM STARTET I 1861?? VAR KANSKJE LITT MER POLARISERTE DA, AMERIKANERNE? HÆ? DA DE DREPTE HVERANDRE I EN FUCKINGS BORGERKRIG???»

Du skal ikke se bort ifra at denne kommentaren også vil starte en slags borgerkrig på festen, med deg alene på den ene siden. Lykke til!

Trump er ikke den verste presidenten USA har hatt! 

«Trump er utvilsomt en forferdelig president, men det har vært mye verre ledere av landet før han», sier du og legger de stygge, møkkete sokkeløse beina dine fulle av dype infiserte sår på bordet, så ølen til alle velter ned på gulvet. 

Hva med Andrew Johnson som tok over etter drapet på Lincoln og ga sørstatene lov til å gjøre stort sett hva de ville med de tidligere slavene landet akkurat hadde kjempet en borgerkrig om? Eller hva med måten Franklin Pierce og James Buchanan ofret slavers frihet for å vinne på det politisk? Det er jo lett å si at også William Henry Harrison, som døde 31 dager etter å ha blitt innsatt heller ikke var en god president? 

Ja, da skal du se at de holder kjeft om sak, og heller sier irrelevante ting bare folk som har tapt diskusjonen sier, som f.eks:

«Ja, okei, det er jo selvfølgelig en subjektiv vurdering, men du er enig i at han er en av de verste presidentene noensinne, da? Din jævla kverulant. Hvem var det som inviterte deg egentlig? Kjenner du egentlig noen her? Var det du som knuste vinduet? Har du brutt deg inn her?»

Du: 1 De andre: 0.

Eh, tror ikke egentlig George W. Bush er SÅ dum

Det er vanlig å beskrive det som utvilsomt var en av de verste presidentene USA har hatt for «dum» eller «uintelligent». Men, som du kan påpeke med et irriterende flir rundt munnen, mannen var ikke bare jagerflypilot, han ble faktisk fuckings presidentmann over USA og leser ekstremt mye. Bare de to siste årene av presidentskapet sitt leste han 186(!) bøker, de aller fleste om historie og biografier. Hele 14 av disse var Lincoln-biografier.

Kan man være dum selv om man gjør disse tingene? Helt klart. Kan det være han ikke leste bøkene, men bare stirret på sidene, så han kunne få litt pause fra jobben? Ja, det kan jo hende. Og det er liten tvil om at Bush tok ekstremt mange dårlige avgjørelser og ofte slet med å vite hva han skulle si. Men han var sikkert litt smartere enn alle ville ha det til, i motsetning til deg!

Når folk sier at de ikke skjønner hvorfor folk stemmer på «han» 

Hev øyenbrynene, kryss armene og smil overbærende mens du sier «Åja, så du er overrasket over det, ja? Okei!» Så forklarer belærende at du at den hvite middelklassen er redde for jobbene sine og det å overleve. Ja, faktisk, insisterer du, er det eneste LOGISKE for disse menneskene å stemme på det alvorlig psykisk syke monsteret Donald Trump!

Også avslutter du med at du også hadde stemt på Trump om du var amerikaner, og at du regner med at han stiller til valg igjen om fire år. Og vinner. 

LES OGSÅ: Hva kan man lese for å forstå presidentvalget? Og for å tenke på noe annet?

Bli irritert fordi folk ikke vet noe om uinteressante lokalvalg 

En virkelig ufordragelig USA-ekspert vil se ned på folk fordi de bare er opptatt av Trump, Bernie og AOC. Du vil så påpeke at andre, helt ukjente politiske kamper som foregår er mye mer interessante. Når vanlige mennesker snakker om Biden, vil du gjespe og si noe sånt som at tidligere sheriff og krigsveteran Tom «Dildo» Cotton i Pennsylvania faktisk har en veldig spennende politisk plattform og stiller til gjenvalg i det 41. Distriktet i den lokale kongressen i 2023! DET blir et valg å følge det! Og du har allerede booket bord på Brygg. Nå gjelder det bare å finne noen å se resultatene med! 

Omfavne konspirasjonsteorier amerikanerne liker 

USA-eksperten følger selvsagt med på amerikanske medier, ikke norske. Derfor har også den rare falske balansen mange medier «over there» har til alt, enten det er hvorvidt det er bra at alle kan ha maskingevær, at ingen får helsehjelp eller hvorvidt en pedofiliring styrer landet. Det har selvsagt brutt ned USA-ekspertens hjerne, og nå mener hen også at, ja jo, kanskje global varming er en «hoax». Dette skal også du bruke i samtale på fest. 

Når folk fortvilet lurer på hvorfor ikke flere stemte på Hilleri, skal du selvsikkert trekke frem Benghazi, og når folk lurer på hvorfor ikke Biden er mer populær skal du trekke frem helt sinnsyke og usammenhengende konspirasjonsteorier for å vise at det kanskje ikke er SÅ lurt å la landet styres av de bloddrikkende øglene i det demokratiske partiet.

Oppriktig mene at Trump vet hva han driver med og lurer alle

For vanlige mennesker kan det virke som om Trump er en gal narsissist uten impulskontroll og som styrer landet deretter. Men en ufordragelig selverklært USA-ekspert følger folk på Twitter som mener det Trump driver med er 4D-chess, trolling eller genialt. Eller, alt på en gang. Det er det selvsagt ikke, men det stopper deg ikke fra å smile lurt og stille irriterende Sokratiske spørsmål når folk begynner å snakke om at Trump har gjort et eller annet sinnsykt dumt. «Åja, hvorfor tror du han valgte å falle ned den trappa da? ;) Du har ikke tenkt på at det kanskje er en grunn til at han ikke klarte å drikke vann etter at han angrep Iran, eller? ;)»

Si at du sliter psykisk

Om du får et spørsmål om noe du ikke vet noe om, eller blir tatt i løgn, bare skift samtalen over på noe annet, som for eksempel ved å si at du sliter psykisk. De aller færreste orker å høre på at andre forteller om sin angst, depresjon eller spiseforstyrrelser, og du kan etter kort tid løsrive deg fra den kunnskapsrike, men lite empatiske «unionen» av folk som tror de er så kule, og flyte videre til neste gjeng og starte en ny samtale om USA med dem. Som en parasitt.

LES OGSÅ: Thomas Seltzer: – Nå er det nok en skandinavisk, venstrevridd mediefyr som skal vise hvor jævlig Amerika er

X