Dørvakten svarer: – Jeg har opplevd både kniver og skytevåpen i døra

Bruker de vold? Har de sex med klientellet? Er de rusa på jobb? Vi spurte en dørvakt om alt du lurer på.

b
a

DE MÅ TAKLE oss på vårt aller verste, i tillegg må de takle at alle tror de kompenserer for ikke å ha kommet inn på politihøgskolen. Men hvordan er det eeeeeegentlig å være dørvakt? Hva går de rundt og føler på? Blir de redde? Har de sex med gjestene? Elsker de makt?

Vi spurte en dørvakt om alt vi lurte på.

Hva er det sykeste du har opplevd på jobb?
– Det absolutt sykeste var den gangen etter stenging da vi fant en gjenglemt rullestol. Noen hadde blitt helbredet på dansegulvet og kommet seg hjem uten, så ble den henta to dager senere av en veldig flau mann. Som absolutt trengte den. Vi hadde også en leiesoldat som pleide å komme til oss. Han jobba med sikkerhet på skip, så hver gang han var i land hadde han en tendens til å ta enorme mengder kokain og komme til oss for å lage kvalm. En gang han hadde vært innom fant vi igjen en sekk fylt med ting som absolutt ikke burde vært med ut på byen. GPS-utstyr og militært forsvarsmateriell til millioner av kroner.

Har du noen gang vært redd på jobb?
– Ja, spesielt når det kommer til våpen. Jeg har opplevd både kniver og skytevåpen i døra, og det er like skummelt hver gang.

Hva gjør dere med våpnene?
– Man tar gjerne en egen risikovurdering på hvordan man skal håndtere det. Med skytevåpen kunne jeg for eksempel finne på å lage en deal med gutta. Om jeg visste de var kriminelle, så kunne jeg be dem om å ta ut patronene, og så sende en annen kar som kunne hente selve gønnern. Jeg har jo ikke lyst til å få den gjengen etter meg fordi jeg har tatt fra dem våpen og ringt snuten.

LES OGSÅ: Guide: Hvordan være en ufordragelig dritt når du snakker om USA

Hva er ditt beste tips for å komme inn et sted, eller komme inn igjen, etter å ha blitt nektet?
– Husk at det er et menneske du snakker med. Jeg kan ta feil. Spesielt hvis det er medisinske grunner som ligger bak – hvis du har en sykdom eller er sliten så er det oftest der man som dørvakt kan ta feil. Ikke hiss deg opp, bare snakk rolig og ikke bland inn de jævla kompisene dine.

Er det mange dørvakter som skulle ønske de var politi?
– Haha nei, skjenkemyndigheten er de som skulle ønske de var politi.

Har du noen gang angret på å ha blitt dørvakt?
– Ja. Den episoden som fikk meg til å slutte var en situasjon med en stamkunde som var langt oppi åra som slo seg vrang og slo ned kollegaen min. Da løp jeg inn, fikk håndtert situasjonen, la ham i bakken og fikk tilkalt politiet. Dermed trodde jeg situasjonen var over. Dagen etter ble jeg pågrepet og mistenkt for å ha banka ham opp. Han hadde visst gått hjem og slått seg selv blå med en hammer. Jeg var mistenkt i den saken i to måneder før jeg ble frikjent.

Har dørvakter ofte sex med gjestene?
– Det har skjedd, men aldri på jobb. Det har du ikke tid til. Men selvfølgelig er det lett å bli kjent med folk når man er edru og man har hyggelige samtaler. Telefonnummer, det får man.

Er det vanlig å bli tilbudt sex av gjester?
– På utsolgte konserter, hver gang.

Har du blitt seksuelt trakassert på jobb?
– Ja, jeg har både hatt en fyr og en dame som har putta hånda nedi buksa mi mens jeg har stått og snakka med andre gjester.

Har du brukt unødvendig vold?
– Nei, men (men…!, red.anm) noen ganger må man bruke veldig mye makt. Vi hadde en situasjon hvor vi var seks vektere og åtte politifolk for å få én fyr i en bil.

LES OGSÅ: Gode nyheter: Laila Bertheussen har åpnet Insta-kontoen sin