Slik sparte Marianne 120 millioner til Formel 1-bil

Å få råd til sportsbil når man er student er vanskelig, men ikke umulig. Her er noen tips.

b
a

Sponset innhold. Sponsoren ønsker å forbli anonym.

Å kjøpe en Formel 1-bil til 120 millioner kroner i 20-årene, samtidig som du betaler ned studielån, ikke har en medlåntaker eller får hjelp hjemmefra, er ikke enkelt. Men det er heller ikke umulig. 

Marianne (22) har kjøpt sin første Formel 1-bil, med penger hun har spart helt selv. 

– Det er krevende, men med litt disiplin og dedikasjon er alt mulig. Jo vanskeligere det er, desto morsommere er det å få til, sier hun.

Når man sparer til en 120 millioner kroners racingbil er det ikke de store summene som er avgjørende, men småpengene man sparer her og der. I tillegg må man være litt løsningsorientert, ifølge Marianne. Selv måtte hun spare tre år for å få råd til bilen hun alltid har drømt om. 

Hvordan klarte du å spare 120 millioner på tre år?
– Først og fremst sluttet jeg med kafébesøk med jentene. Det høres kanskje tullete ut, men 49 kroner på kaffe hver eneste dag blir ganske mye i lengden.

For å spe på litt ekstra på inntektene valgte Marianne også å leie ut leiligheten i Oslo sentrum som hun fikk gratis av foreldrene. Det kreative grepet gjorde at hun tjente 13.000 ekstra i måneden. 

Marianne har vært flink til å benytte seg av nettverket sitt, og å ta mulighetene som byr seg.

– Dagen før jeg skulle begynne på NHH fikk jeg et jobbtilbud som kommunikasjonskonsulent i familieselskapet med en startlønn på 700.000 i året. Det var en krevende mental omstilling, men jeg grep sjansen da den dukket opp, og det lønnet seg. Hadde det ikke vært for at jeg hadde et åpent sinn hadde jeg aldri fått denne muligheten.

Har du ting liggende til overs anbefaler Marianne å selge det for å spe på. Familien til Marianne hadde en villa på sørlandet de ikke hadde brukt på flere år, og ingen visste hva de skulle gjøre med den. Da fikk Marianne en idé.

– Jeg tilbød meg å selge den, selv om Pappa mente at ingen ville kjøpe den gamle rønna. Det ble en slags utfordring hvor jeg fikk pengene om jeg klarte å selge den. Etter to uker fikk jeg et bud på ni millioner. Jeg skulle gjerne hatt mer, men slo til likevel.

Marianne var også kreativ når det kom til å bruke nære relasjoner, og klarte å snu motgang til noe positivt.

LES OGSÅ: På innsiden av Norges fremste «Yas queen»-begravelsesbyrå 💅🏽

– Dagen bestefar døde var en av de tristeste dagene i livet mitt. Stammen i familien forsvinner, og plutselig sitter man med 48 millioner ekstra på konto. Det er mye å ta innover seg. Bestefar var veldig glad i militærhistorie, så jeg valgte å investere alt i våpenindustrien for å hedre hans minne. Mange millioner kroner i avkastning hver uke kan aldri erstatte bestefar, men det hjelper veldig på sparekontoen, ler hun. 

Ikke feil!

Ifølge Marianne er det kun kreativiteten som setter grenser om man skal spare til Formel 1-bil. Her er noen konkrete tips.

– Ikke betal for billett på kollektivtransport! Slå ned vekterne om du må, bare ikke betal de ergerlige 462 kronene månedsbilletten i Oslo koster som student.

– Spør om noen har en øl til overs på nach. Ingen merker om du faktisk drikker den eller ikke. Ta den ekstra ølen med på neste vors, ti av ti ganger har en venn med for få øl og er villige til å kjøpe den!

– Lån penger av venner, og vent til de glemmer lånet. Dermed har du fått gratis cash. Skulle de likevel være kjipe og kreve tilbake pengene, bare lyv og si at du har brukt alt på narkotika eller at du har psykiske problemer!

– Stjel tallerkener, bestikk og glass fra utesteder. De ansatte er som regel for opptatt med å tjene penger på jobben sin til å legge merke til om man stikker hodet inn og sniker med seg en tallerken eller to. Bestikket kan du selge videre på finn!

– Hvis man plukker opp nok sneiper fra bakken vil man til slutt ha nok ha nok til å rulle nitten nye sigaretter. Legg sigarettene i en brukt pakke og selg den neste gang du møter en venn som røyker. De dumme vennene dine kommer garantert ikke til å mistenke noe som helst.

Og skulle dette av en eller annen grunn ikke bli 120 millioner, har Marienne et siste sparetriks: Hun har selv tjent litt ekstra på å lure vennene sine med i et pyramidespill. 

Marianne vervet flere av sine tidligere bestevenner til hennes marketing team hos Lyconet. De rekrutterer igjen sine tidligere bestevenner til deres egne marketing team som ligger under Mariannes marketing team. Slik tjente hun flere millioner kroner. Du kan også bli en marketer for Lyconet, du kan også tjene millioner av kroner, du kan leve ditt beste liv!

Og når du har tjent masse penger får man lov å investere alt tilbake i Lyconet, det er der de store pengene ligger, på 2-3 år får man tidoblet investeringene sine! Bli en del av Lyconet-familien du også! I dag! Vær så snill!

Nå som du har spart smart og endelig skaffet deg en Formel 1-bil til 120 millioner, hva skal du med den?
– Det er klart, det er ingen praktiske bruksområder for en Formel 1-bil, den kan ikke brukes på offentlige veier, og ingen baner i Norge tillater bilen å yte maksimalt. Men det er jo også det som er sjarmen ved den.

Sitatene i denne saken er løst basert på ekte saker om temaet.

LES OGSÅ: NATT&DAG tester dietter – og blir hentet av ambulanse