Hysj. Vær stille. Hør musikken som er Best Akkurat Nå spille

Den beste musikken fra denne uka er laget av A. G. Cook, Pom Poko, Ultraflex, Isah, B-Boy Myhre og Ecco2k. Blant annet!

b
a

Joda, store deler av NATT&DAG-redaksjonen er riktignok satt til å lage pretzler nå, for å fylle tomrommet som oppstod i markedet etter Laila Bertheussen la ned driften for å drive med rettssak isteden. Men spillelista må ut, så vi har jobbet overtid for å samle de beste låtene fra uka som har gått.

Les om dem nedenfor og følg lista!

A. G. Cook – Oh Yeah

Som å høre på en fremtidsversjon av Jonas Brothers. En av styrkene til den amerikanske PC Music-mannen er at han behersker forførende og kommersielle musikalske trender, slik at han kan lage noe tilnærmet likt, men vrenge ting akkurat så mye at musikken blir rar og smått ubehagelig å høre på. Låta med den påfallende generiske tittelen «Oh Yeah» er en demonstrasjon i akkurat dette, og er en videreføring av smakebiten vi fikk på det drøyt fire uker gamle 7G, der han riffer med mer akustisk type 00-talls popreferanser.

– Ludvig Furu

Ultraflex – Never Forget My Baby

Som en av de mest emosjonelle vaporwave-klassikerne, bare noen få BPM raskere. Hvis du ikke har hørt låta kan assosiasjonene imidlertid heller gå til den spinnville whitetrash-estetikken i tittelen og coverarten på Farrah Abrahams My Teenage Dream Ended, som også anbefales på det aller sterkeste. Det musikalske innholdet her er noe lettere å relatere til, heldigvis. Vakkert!

Ludvig Furu

LES OGSÅ: 10 på byen i Bergen: Når var sist du sjekket deg?

VNMS – BLUE LADY

Gerald Ofori med karakteristisk flytende stil. Vokalen er hypnotiserende og overalt i lydbildet, og refrenget fanger beaten på akkurat riktig tidspunkt til at det sparker fra seg. I tillegg: Andy, han som vanligvis står for merch-designet i trøndergjengen, med et vers på  … spansk!

– Are Kjeldsberg Skauby

King Gizzard & The Lizard Wizard – Straws In The Wind

Noe av det flotteste de har gitt ut på en god stund. Kanskje det har noe med at det beste de gjør som oftest inneholder det tyrkiske bağlama-instrumentet. Her i en lett beruset klimpre-jam!

– Ludvig Furu

B Boy Myhre, Cezinando – Gammel person

Gudene skal vite – det er ikke greit å være født midt på 90-tallet og føle at 20-årene renner ut i sanden mens covid-19 legger beslag på siste rest av ungdommelig pågangsmot og livsgnist. Men er det såååå ille å bli gammel, da? Kanskje ikke! For …. Womp-womp-womma, B Boy Myhre og Cezinando flyter litt som Glomma! Eller litt som Wale på «Womp Womp»! Gøy. Men hvem gjorde det best, B Boy Myhre og Cezinando eller Palme og Wavy Marley

– Yngve Sikko

LES OGSÅ: Torbjørn Røe Isaksen: – Ironi er et privilegium i en verden som er fin