Søndag Summarum: Dårlig rasisme, dårlig anti-rasisme og dårlig sterk mening-journalistikk

Det vi tilsynelatende var mest uenige om i uke 23 er om det finnes rasisme i Norge. De aller fleste, inkludert de som faktisk utsettes for rasisme, synes det, mens Per-Willy Amundsen ikke synes det. Det er neimen ikke lett å vite!

Ellers har norsk offentlighet vært som den vanligvis er: vi har anbefalt hverandre podcaster, fått våre dårlige meninger publisert på internett og drømt om hvordan man kan tjene penger på krisetider. Herlig!

Les også: Slik får du følelsen av uteliv i din egen leilighet

Ukas mest deprimerte

Hvordan kan man skrive dette, og samtidig ikke være ekstremt deprimert? Det er vanskelig for oss i NATT&DAG å si at man ikke burde skrive om kultur når man er deprimert siden vi gjør det selv, men noen burde kanskje sjekke at alt går bra med Birger Vestmo. Filmpolitiet har, ved å gi terningkast 4 til omtrent alt de ser, lenge vært kultur-Norges nihilister. De ser rett og slett så mye halvdårlig og dårlig film at de har mistet evnen til å kunne skille mellom godt og ondt. «Ja, dette er en film og den er helt ok. Skuespillet? Helt greit. Handlingen, helt ok! Terningkast 4». Men nå er Birger lei. Han vil bare føle noe. Om det betyr at at han må finne glede i en film som er både kynisk og kalkulert får det heller bare være, så lenge effekten er tilfredsstillende.

Ukas rasist 

Forestill dere den urokkelige troen på medmennesket man må ha, og den intense lykkerusen man må gå rundt med til enhver tid, når man blir stolt bare noen klarer å unngå «overdreven bruk av vold». Men selv om det ikke finnes rasisme i Norge er det vel ett sted der grensen går for hva vi skal tolerere fra disse utlendingene? Håper ikke det blir nødvendig med «et nytt korstog»!

Ukas kulturjournalistikk

Hver fredag anbefaler NRKs maniske og sannsynligvis alt for godt betalte kulturjournalist Mona B. Riise tre kulturelle opplevelser vi kan bruke helga på. De bisarre videoene er laget i story-format, som sikkert er tenkt å skulle fange de unge, som garantert har hørt om tingene hun anbefaler for lenge, lenge siden.

Man kan si mye negativt om både format og innhold, men Riises entusiasme er i det minste en motvekt til hennes avstumpede kolleger i Filmpolitiet. Så høy energi er det på videoene at det virker som om hun rett før hun skulle legge seg dagen før kommer på at hun skulle anbefale noe dagen etter, og derfor døgnet hele natten i panikk for å forberede seg til innspilling.

Sterke meninger har hun også! Da hun anbefaler en nesten ett år gammel podcast om slaveri fra The New York Times (hun har ikke hørt den selv, men fått den anbefalt av noen andre), åpner hun nemlig anbefalingen ved å si at rasisme bør stoppes i ALLE land. Boom! Ta den, rasister.

Ukas innovasjon

Hva har Covid-pandemien, 9/11 og andre verdenskrig til felles? Jo, de var alle disruptive, og skapte enorme muligheter for satsning på innovasjon! Nå må vi se fremover og grunnlegge en liten bedrift som kan lage en app eller noe sånt, så alle disse hundretusenvis av dødsfallene ikke var forgjeves. *lager hjerte med fingrene*

Ukas aktivist

For Pilotfrues mann må det alltid være stressende å skru av flymodus på mobilen etter jobb, i fare for at kona har gjort et eller annet fucka på internett. Som regel går det greit, men forrige uke landet ikke konas post like godt.

Pilotfrue har tross alt beklaget, stengt Insta-kontoen sin og tatt en pause fra blogging, så vi skal ikke dvele for mye over dette innlegget. Men likevel: det er jo helt rått å tenke på at hun på et tidspunkt i livet har tenkt at dette var lurt å gjøre. Lykke til videre, Pilotfrue!

Ukas deprimerte millionær

«Videre forteller «Wahlgrens Värld»-stjerna at hun finner mye støtte i å snakke med følgerne sine». Kanskje ikke så rart, når det er de som har gjort henne til den hun er i dag (en millionær)! :-)

Ukas hotteste take

Alle gode politiske kommentarer starter med et forbehold om at premisset kan «lyde noe oppskrudd», og følge opp med «Like fullt – den røde tråden er der.» Sammenlikningen er, du gjettet det, mellom Boris Johnson og Marve Fleksnes (og/eller hans britiske forgjenger, Tony Hancock). Boris er jo en hissigpropp, akkurat som Fleksnes! Dessuten lyver han, og er muligens noe virkelighetsfjern? ;-) Selv sammenlikner vi Yngve Kvistad med en gammel fyllik som ikke lar deg slippe løs fra den enveiskjørte samtalen han utsetter deg for rett før stengetid, der han bare … sier masse ting som skjer i politikken.

Han er dessuten fyren som sa han skulle på ferie til Italia i sommer, nesten uansett hva. God tur!

X