Søndag Summarum: – Blackout, Sigrid som rapper og psykisk sammenbrudd

Offentligheten sover aldri, spesielt ikke når man ligger våken for å følge med på hva som skjer i USA.

b
a

Søndag Summarum-redaksjonen har nok en gang blitt utsatt for kalenderens tyranni, så her kommer Søndag Summarum på EN ONSDAG. Flaut. Heldigvis kan vi trøste oss med at flaue ting, ja de skjer hele tiden. Bare å åpne døra halvveis på gløtt til norsk offentlighet, for eksempel! =)

Ukas blackout

Kjendiser, brands og andre toneangivende debattanter har tatt til orde for en blackout tuesday, og instagram-feeden, som vanligvis er bekmørk, har nå blitt mørk i ordets egentlige forstand. Her er kun svarte firkanter, med et og annet lykkelig innslag fra Jenny Skavlan om gjenbruk, sommer og sol =) Slutt med det, Jenny!

Uansett: Flere tagget bildene med #blacklivesmatter i stedet for #blackouttuesday, noe som gjorde at viktig informasjon på førstnevnte emneknagg druknet. Såååå *styrter ølglasset* spørs det jo om det egentlig hjelper noe særlig å poste sorte bilder? Vi bare spør vi! *hikk* I beste fall kan vi se for oss at folk blir litt mer bevisst, i verste fall fører det til total handlingslammelse krydret med en selvforherligende illusjon om at man har bidratt til å stoppe rasisme OG/ELLER at det hindrer en i å ta faktiske grep (som å f.eks. donere til Amnesty eller andre organisasjoner som jobber med menneskerettigheter, stille opp utenfor ambassaden, gå inn i seg selv etc.). Det er, som alltid, vanskelig å vite hva man kan gjøre når man sitter her på femillionersknausen, Norge. Men heldigvis har vi et fungerende medieapparat, med voksenmedier som ser løsninger, ikke utfordringer.

Hvorfor …

*retter ryggen og styrter en øl til*

HVORFOOOOOOOR!!!

… har ingen tenkt på det før.

Ukas mest villedende nyhet

Skjermdump: nrk.no

*fire murmeldyr sitter på desken i NRK*

Ukas mest villedende gladnyhet

Skjermdump: dagbladet.no

Åh, tusen takk, Jennifer Garner! =) Etter at den amerikanske skuespillerinnen delte et bilde av en hytte på Instagram, skrev Dagbladet en sak hvor de spekulerte om Garner enten befant seg i, eller planla en ferie til, Norge. Det gjorde hun ikke, viste det seg, for videre i saken står det at «mye tyder på» at bildet er delt fra Insta-kontoen @TheCabinChronicles. Det er lett å tenke i de baner når det er det Garner faktisk har skrevet i selve posten, ja!

Man trenger uansett ikke å bli for skuffet, for Dagbladet lister opp andre tilfeller av utenlandske kjendiser som har delt bilder fra Norge, og som faktisk har vært der. Dagen ble altså ikke helt ødelagt likevel!

Ukas nei takk

Skjermdump: nrk.no

Det er vanskelig å huske det som skjedde i forrige uke før demonstrasjonene, men det var altså da Christine Dancke sluttet i jobben sin i NRK P3. Statskanalen gjorde det heldigvis ikke lett å unngå begivenheten, da de arrangerte en FIRE dager lang radiofestival til ære for programlederen.

Hvorfor elsker Norge Christine Dancke? Kanskje fordi hun er en såpass … nøytral person, at man kan projisere sin egen personlighet og verdensanskuelse på henne. Litt som en intensjonelt todimensjonal kvinnekarakter i en film, laget av og for ensomme gutter.

Skjermdump: nrk.no

Pizza med eller uten ananas? «Ha», «ha»!

Ukas psykiske sammenbrudd

Skjermdump: Instagram / d2magasin

Forrige uke publiserte D2 denne lista over ting du kan gjøre for å få et bedre liv. Vi har flere forslag:

23. Si opp jobben din i D2

Ukas hotteste take

Skjermdump: ap.no

I forrige uke hadde Mr. Donald Trump en beef med Twitter fordi de merket tweetene hans med faktasjekk og advarsel om forherligelse av vold. Han twitret om at han vil gjøre en lovendring som gjør det umulig for sosiale medier å eksistere – heldigvis lettere sagt enn gjort. En av de minst oppvakte spillerne rundt pokerbordet denne gangen var Joacim Lund – mannen som har gjort det til en karriere å skrive tekster som på en eller annen måte gjør deg mindre informert enn før du leste den.

Heldigvis bløffer bare USAs president når han truer med å innskrenke ytringsfriheten, akkurat som han bløffet da han sa ANTIFA er en terrororganisasjon. Eller da han oppfordret til skyting av demonstranter.

:'(

Ukas comeback

Men det er ikke bare dritt som har skjedd i det siste. Noen gode nyheter er det også:

Skjermdump: Instagram / @egon_restauranter