VIDEOPREMIERE: Amalie Holt Kleive i skogen med jaktrifle

I musikkvideoen til «Ser du nå» er hun en angrende trolljeger.

b
a

Hvordan er det å se seg selv skyte noen?
– Det er litt spesielt, og jeg hadde aldri trodd jeg skulle se meg selv i den situasjonen.

På fredag slapp Amalie Holt Kleive singelen «Ser du nå», nok en varm og elegant utvidelse av låtutvalget hennes. Med singelen følger det med en video der Amalie selv går rundt i en skog, på jakt etter troll.

Videoen har premiere hos oss i dag, nederst i saken!

«Ser du nå» er en låt om et kjærlighetsforhold som endte. Videoen bygger videre på følelsene i og etter et brudd, som flettes inn i en helt spesiell historie.

Har du noen triks for å få sanger til å låte luftige?
Kanskje det starter med ikke å være redd for stillhet. Ikke føle at det alltid må fylles med noe, men heller være glad for pusterom og se på det som like viktige elementer i en låt. Når en produksjon nærmer seg ferdig, er jeg ofte opptatt av å se om det er noe som kan tas vekk. Da blir man sittende igjen med de elementene som virkelig spiller en viktig rolle i musikken.

Les også: Myttji lys, varme og musikk som er Best Akkurat Nå

Låttitlene, og tekstene dine generelt, tyder på at du klør mye i sjelen: du vil komme deg ut, være nær noen, slippe, gå … Preges du lett av impulser?
– Vel, jo, jeg klør meg en del i sjelen, og det kommer kanskje godt frem når jeg skriver tekster. Tekstene får frem mine urolige tanker, behovet for frihet i det ene øyeblikket og for nærhet i neste. Jeg kan plumpe ut med noen litt merkverdige fraser. Jeg blir noen ganger overrasket over tekstene jeg skriver, de er ofte spontane og direkte, og jeg forstår dem ofte best når det har gått noen måneder og jeg leser dem igjen.

Har du lært noe interessant om deg selv i karantenen?
– Jeg forstod at det er mange ting jeg har tatt for gitt. Det å miste friheten til å gjøre det jeg ville var tungt. Det ble også tydelig hvor skjørt yrket mitt er, og jeg måtte virkelig sette inn støtet for å få endene til å møtes økonomisk. Plutselig jobbet jeg på en jordbær-åker utenfor Dale, sov i en campingvogn om natten og drømte om å kunne spille konserter igjen.

– Jeg brukte forøvrig karantenetiden på å lære nye ting: bake brød, bli god med planter, flette ampler og ta nettleksjoner i spansk.

Ikke dårlig. Har du noen albumplaner?
– Ja! Jeg jobber mot et album, har skrevet mange nye låter denne våren, og planen er å slippe det i begynnelsen av 2021! Det blir skikkelige greier.

Les også: Eric Andres nye Netflix-special er så dårlig at det virker som om det er med vilje

 

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.