Guide: Her er naboene du må forholde deg til under koronakrisen

Vi har aldri hatet våre irriterende naboer mer enn vi gjør akkurat nå.

b
a

Nå som vi må tilbringe mye mer tid hjemme, får vi også mer kunnskap om naboene våre. Spesielt gjelder dette av oss som bor i leiligheter hvor vi har bråkete mennesker rundt oss hele tiden. Etterhvert som du hører mer og mer lyd fra naboen, og får stadig bedre oversikt over dine irriterende naboers rutiner innser du det: en nabo er bare en fiende du ikke har begynt å hate ennå. 

Her er en guide til naboene du må forholde deg til under koronakrisen.

Paret som krangler 

Det tulles mye med at all hjemmesittingen kommer til å føre til mange brudd eller mange barn, men det virker ikke som om det blir mange barn i våre nabolag. Har du problemer med å sove fordi naboene skriker ting bare mennesker som tidligere har elsket hverandre kan skrike, ja, da er du nabo med «Paret som krangler». Dette paret vil på grunn av all kranglingen også drikke mye mer enn de vanligvis gjør, noe som vil gjøre hele situasjonen enda verre, spesielt for deg. Du kan i det minste trøste deg med at kranglingen vil erstattes av ensom hulking (som lettere kan ignoreres med noise cancelling headset) når dette er over og den ene endelig kan flytte ut.

Les også: Hva driver raverne med, nå som klubbene er stengt?

Opp-pusseren

Denne personen har bestemt seg for bruke pandemien på å pusse opp hele leiligheten, uten stans. Spesielt mye brukes verktøyet som lager den veldig høye og grusomme borrelyden. Leiligheten din blir sikkert fin når du har BORRET HULL overalt, ja! Oppussingen skjer på tross av at vedkommende vet at du, som alle andre, har hjemmekontor, og absolutt ikke får anledning til å konsentrere deg om å sjekke Facebook og Insta mens du ignorerer det du egentlig skal gjøre.

De to romkameratene som holder avstanden FHI råder oss til, og dermed må SKRIKE ALT DE SIER TIL HVERANDRE

– HVA SKAL DU I KVELD EGENTLIG??

– HÆ?

– I KVELD?

– JA!

– INGENTING! HVA SKAL DU?

– INGENTING!

– OK!

Han som gjør noe det er umulig å skjønne hva er, men det høres farlig og ulovlig ut

Du hører lyder du aldri har hørt til alle døgnets tider før fra naboleiligheten. Hva er det han driver med egentlig? Streamer på japansk mens han breakdancer? Dreper noen mens han lærer seg å spille bratsj? Du aner ikke hva som skjer, men du vet én ting: at du aldri kommer til å tørre å konfrontere han.

Vegard Harm

Er du riktig heldig kan det hende du er naboen til Vegard Harm! Tenk så heldig du er da, i så fall! Bare å nyte!

Naboen du mistenker driver en dyrehage 

Hører du flere typer dyr som lager lyder bare store dyr fra Afrika kan lage? Er du helt sikker på at du så flere sjiraffer gjennom vinduet til naboen her om dagen? Da kan det hende du bor ved siden av en person som driver en ulovlig dyrehage i leiligheten sin, eller så kan det jo også hende du har fått et tilbakefall og begynt å hallusinere igjen. Ingen av delene er bra! 

Et neonskilt hvor det står «i disse korona tider» 

Hvis naboen din aldri sier noe annet enn å lage elektriske skurrelyder og hele tiden lyser opp leiligheten sin så mye at du ikke får sove, kan det hende du bor ved siden av et rødt neonskilt hvor det står «I disse korona tider». Hvordan fikk et neonskilt råd til en leilighet? Hvem var det som koblet i kontakten hans? Hvorfor har noen laget et skilt med orddelingsfeil? Og er det ikke veldig brannfarlig at den står på hele tiden?

Mefisto-Fandango den tredje, det arbeidsledige monsteret fra skjærsilden

Har bodd i samme leilighet i siden 1800tallet, men aldri vasket den eller seg selv. Skriker hele natten på armeisk for å påkalle demon-assistentene sine fra undergrunnen, og tar kun pause for å høre på gammel orgelmusikk fra Hellas. Stiller alltid opp på dugnad, men vil sjeldent gjøre annet enn å sprute ild på blomstene mens han ler manisk idet øynene ruller bakover i hodet. Tross alt dette er han likevel den eneste av naboene du tror ville savnet deg om du flyttet.

Les også: Har korona gjort det hyggeligere å game med fremmede?