Quiz: Er du en nordlending som har forvilla sæ te Tigerstaden?

Det er vanskeligere å vite enn du tror.

b
a

For de fleste er det å flytte fra der man vokser opp en stor og viktig hendelse i livet. Stadig flere nordmenn flytter fra bygd til by, og mange flytter aldri tilbake. For andre er det å flytte fra et annet sted enn der man er fra en så stor hendelse at det definerer deres personlighet fullstendig. Spesielt gjelder dette folk som flytter til Oslo.

Les også: Underholdningen og journalistikken om korona vi gruer oss til

Det er ikke uvanlig å finne mennesker på sosiale medier og sjekkeapper som bare vil fortelle en eneste ting om seg selv, nemlig hvor de er fra (et annet sted enn Oslo, som regel Nord-Norge), hvor de bor nå (Oslo, men skrevet på en annen måte, som for eksempel «Tigerstaden», «O-town baby» eller «Christiana») og hvordan de kom seg dit (bærer ofte preg av at flyttingen ikke var spesielt godt planlagt).

Om det å flytte til Oslo er så viktig at det er det første folk må vite om deg, er det viktig å finne ut om man er en nordlending som har forvilla seg til Tigerstaden, eller om man bare er en vanlig person som har flytta til Oslo. Vi har heldigvis laget en quiz som kan hjelpe deg.

[viralQuiz id=45]

Foto: Jorge Lascar (CC BY 2.0)

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.