Ukas High Five: Lars Berrum har gjort comeback som sykepleier

Da koronakrisen rammet landet bestemte sykepleierutdannede Lars Berrum seg for å ta på seg sykepleieruniformen igjen for første gang på nesten ti år. Om ikke det fortjener en high five, så vet ikke vi.

Hvorfor gjorde du comeback som sykepleier?
– Det har mye med covid-19 å gjøre. Akkurat som alle andre satt også jeg rolig i båten uvitende om at en firmatur med påfølgende afterski skulle fist-fucke Norge. Innerst inne visste jeg at vi én gang kom til å bli straffet for firmaturer, men jeg trodde metoo-bevegelsen var bøddelen og at straffen allerede var utdelt. Så feil kan man ta, koronaen kom til Norge, det ble behov for sykepleiere. Jeg meldte meg og nå er jeg i jobb.

Hvor lenge jobbet du som sykepleier før du ble komiker?
Jeg har jobbet fire år som sykepleier tidligere, da på Akuttpsykiatrisk mottak på Ullevål Sykehus. Det er ni år siden.

Hvordan er det å jobbe under korona-krisen?
–Nå jobber jeg på en egen «korona-avdeling» som føles veldig givende når jeg først skal plukke opp den sterile hansken.

Les også: SØNDAG SUMMARUM: Instapoesi, D2 og ski (i koronaens tid)

Hva skulle du ønske du visste før du begynte som sykepleier igjen?
– Jeg skulle ønske jeg ikke valgte å satse på komikk da jeg sluttet som sykepleier. Det hadde vært lettere hvis jeg valgte å bli lege. Da kunne jeg i dag jobbet som sykepleier med legekunnskap og ikke som komiker som later som han er lege, men som egentlig kun er sykepleier (hysj).

Er det noe sykepleiere kan lære av komikere og omvendt?
– Ingen sykepleier har noe å lære av en komiker. En sykepleier kan lære komikere at det noen ganger er lurt å trekke det lille narsissistiske hodet ut av ræva og se at verden faktisk inneholder noe mer enn han eller hennes siste punchline.

Les også: Quiz: Hvor mye kan du om isolasjon?

Hvordan er det å drive med live humor nå for tiden?
– Min største medfølelse innen humor går til scenekomikerne. De var de første som ble rammet og de siste som kommer seg på beina igjen. Jeg tror det går helt fint å drive med humor nå, de som jobber best og mest vinner. Jeg har ikke vært morsom enda, men nå er jo jeg først og fremst sykepleier og ikke komiker.

Hvor lenge kommer du til å jobbe som sykepleier?
– Litt usikker. I alle fall fram til jul. Men jeg tror nok at jeg kommer til å fortsette å jobbe litt som sykepleier framover. Jeg er veldig glad i yrket, noe jeg nå har fått bekreftet for meg selv. Jeg elsker sykepleiere og jeg elsker å være sykepleier. Det gir mening, en mening jeg faktisk, muligens underbevisst, har savnet.

Kommer det mer livestreaming fra Humornieus insta?
– Ja, planen var i første omgang hver dag hele mars. Nå blir det ikke hver dag, men forsøk på underholdning blir det.

 

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.