Quiz: Hvor mye kan du om isolasjon?

Det er på tide å bevise hvor mye du kan om boksemat, ensomhet og alenetid.

b
a

I solidaritet har nordmenn i hele landet isolert seg i sine hjem (eller hytter, for de som nekter å høre etter). Det er ikke godt å si hvor lenge vi må ha det sånn, men vi begynner allerede å bli ganske gode på å isloasjon og sosial distanse. Men teori og praksis er to helt forskjellige ting. Du er kanskje flink til isolere deg, men hvor mye vet du egentlig om isolasjon?

Ta quizzen vår her!

1. Hvilken bestanddel finnes det høyest prosentandel av i Spaghetti à la Capri: capriboller eller cocktailpølser?

2. Hva het den mer artisanske «lillebroren» til Spaghetti à la Capri? Den hadde rød etikett, men gikk nylig av markedet.

3. Hvilket ord brukes ofte som en betegnelse på unge japanske menn som isolerer seg på gutterommet? Ordet kan oversettes bokstavelig med «å trekke innover» eller  «å være innesperret».

4. Han malte bilder som ifølge flere kritikere illustrerer «urban isolasjon», blant annet bildet øverst til høyre i denne saken, og det mer kjente «Nighthawks». Navn?

5. Hvilket band ga ut albumet «Isolation» i 1984? Albumet inneholdt semi-hiten «Stranger in Town».

6. Han ble dømt for over 800 hytteinnbrudd (også i min hytte, quizm. anm) og ble ofte betegnet som en «ensom ulv». Han het Terje Larsen, men hva var hans kallenavn?

7. Hva er fellesbetegnelsen på et sett med fengsler i USA som kjennetegnes av sikkerhet utover et «vanlig» høysikkerhetsfengsel og utstrakt bruk av isolasjon?

8. Et av denne typen fengsel i Florence, Colorado huser de aller verste gutta. En av gutta (Terry Nichols) sprengte sammen med Timothy McVeigh i 1995 et større regjeringsbygg i en bestemt by. Hvilken?

9. I 1993 forskanser en gruppe Branch Davidians seg utenfor en by i Texas, noe som leder til en 51 dager land «stand-off» med FBI og 71 døde. Hva heter byen? Hendelsen omtales ofte som «*bynavn* Siege».

10. I fangeleiren Guantanamo finner vi Abu Zubaydah som ifølge enkelte rapporter har blitt waterboardet så mye at han har utviklet flere personligheter som en forsvarsmekanisme. Hva er det nåværende ICD-navnet på det som tidligere het multippel personlighetsforstyrrelse?

Les også: GUIDE: Sånn får du tiden til å gå i karantene og isolasjon

10 poeng: Alle på Litteraturhuset dabber i respekt når du snubler inn døra.
6-9 poeng: 50% cocktailpølse, 50% kunnskap = deg
2-5 poeng: Hør om noen kan waterboarde deg til en personlighet som er bedre i quiz
0-1 poeng: ¯\_(ツ)_/¯