Søndag Summarum: Korona-fri utgave!

Den delen av norsk offentlighet som er dedikert til den absolutte idiotien har fått færre spalte-kvadratmeter å boltre seg på i uka som har gått enn til vanlig. Men det er fremdeles rom for noe.

b
a

Søndag Summarum-redaksjonen er til manges fortvilelse ikke innlagt med livstruende komplikasjoner knyttet til utbruddet av det mystiske flaggermus-viruset COVID-19 helt ennå. Noen ganger lønner det seg nemlig å sakte drikke på seg alkoholisme i Oslos kjellere heller enn å reise til Østerrike og Italia for å … stå på ski og være sunn. 

Derfor er heller ikke ukas utgave av Søndag Summarum infisert.

Bla, bla bla. Det er ikke søndag i dag! Men da vil vi vise til en liten bok som du kaaaanskje har hørt om:


Bilde: Norli.no

You just got yas queen-ed. 💅🏻

Dessuten har vi en del flere søndager foran oss enn normalt.

Jaja, whatever. La oss sjekke hva norske medier har skrevet om i uken som har gått, bortsett fra korona. Sikkert masse smarte ting tipper vi! Ja la oss sjekke! 

Ukas looks


Skjermdump: VG.no

Endelig! Det er er in å være pen!

Ukas kjære-kronikk ✅


Skjermdump: Aftenposten.no

Aurora K. Nossen! Aurora K. Nossen! Vi SA jo at du ikke skulle bruke karantene-dagene på å skrive en fuckings maktdemonstrasjon av en kronikk! Alt, bare IKKE DET!

Og så gjorde du det. Du skrev et leserinnlegg som gjør at TV Norge kommer til å tenke seg om neste gang de gir tittel til en norsk komedie-produksjon med unge humortalenter både foran og bak kamera, som handler om en gutt som ikke … får pult.

Kjære Dplay (Nossen, 2020) er en tour de force uten like.

Alvorlige frysninger melder seg allerede idet man leser den første setningen.

Skjermdump: Aftenposten.no

FYYYYYYYY FAEN det er sterkt.

«Jeg er en jente på 25 år og student.», er helt på høyde med «J’accuse …!»

Men vent litt – hva er egentlig problemet hennes med serien?


Skjermdump: Aftenposten.no

Hm … tittelen er altså ytringsfrihet … og den går på bekostning av … likestilling. Fordi den handler om én ting og ikke en annen ting. Ok.

So far so good.

Men hva er problemet? Er det at Sigurd fåkke pult er en komiserie, som prioriterer humor foran å være et politisk kampskrift? Det er jo utrolig synd at en humorserie gjør! Veldig synd! Spesielt med tanke på at man vil kjede seg når man ser en komiserie – ikke le og kose seg!

Vi for vår del har kjedet oss en del i det siste. Ikke har vi moret oss spesielt mye over informasjonen myndighetene har gitt oss per TV-sendte pressekonferanse heller. Kjære, Statsminister. Talen din er et eksempel på hvordan ytringsfrihet går på bekostning av humor!

Eller er problemet at tittelen er basert på hvordan folk faktisk snakker? Ja, det er utrolig synd at kunst og kultur skal ta utgangspunkt i virkeligheten! All TV burde vært fullstendig virkelighetsfjernt!!

Jaja, om dette i det hel tatt er et problem, er det i det minste TV Norge og Dplay sitt.

Å nei da! Tenk om igjen! Dette er et problem for NORGE, altså landet vi bor i, som har 5,3 millioner innbyggere og ser ut som en vott på kartet. Det skader våre internasjonale relasjoner. Norges rykte som likestillingens fyrtårn står i fare!


Skjermdump: Aftenposten.no

Hun oppfordrer: ikke la Norge (en abstrakt størrelse, hvem spesifikt?) miste fokus (en metafor, hva nøyaktig er det vi ikke skal gjøre?). Bill.mrk: substans søkes!

Her kunne vi sikkert skrevet en setning som kunne blitt avfeid som whatabout-ism, eller noe om at det skjer fælere ting i Norge akkurat nå enn at noen lager humor på bekostning av unge menn som ikke får pult, i en tid der nettopp unge menn som ikke puler har vist seg å være at aldri så lite samfunnsproblem.

Hihi.

LES OGSÅ: Når ble mangelen på sex en egen, kvinnehatende voldsideologi?​

Ukas forbilledlige nære relasjon

Skjermdump: VG.no

Herlig seksuell undertone i denne VG pluss-artikkelen. Men nei, vi vet ikke hva hun er i stand til! Er det å gi veldig gode blow jobs kanskje?


Skjermdump: VG.no

<3

Ukas snu seg mot resten av redaksjonen og rope «SAAAAAK!!!»


Skjemdump: dn.no/d2

Dagens Næringslivs livsstilsbilag D2 har intervjuet «influenser, dj og Anniken Jørgensen»-kjæreste Anders Gran, og det de fikk ut av ham var det eneste alle visste fra før – at han har mange tatoveringer.

De fant forresten ut enda en ting: at han er er veldig opptatt av seg selv.

:O

Ukas leteaksjon

Let’s face it: Denne storyen er skrevet av en møll. D2 kommer bare til å skrive om sterke lys i tiden fremover. Hate it or love it.

De 30 beste bålene å fly rundt i sommer

Dette lyset utenfor hytta gir den sterkeste lykkefølelsen 

Da en møll oppdaget Freia-skiltet i Oslo-sentrum, sa han opp jobben som konsulent i Deloitte for å jage lys på heltid. Nå tjener han mer enn han gjorde før, bare på bloggen

LES OGSÅ: Vi lot D2s «Ledestjerner» forklare hvordan vi kan kjøpe oss bedre klimasamvittighet

Ukas tegn på at ikke verden har gått under ennå


Skjermdump: Morgenbladet.no

Hvis Aftenposten er «tanta», er Morgenbladet den litt smartere, mer alkoholiserte tanta. I siste pre-quiz-spalte skriver Andreas Viestad om cæsarsalat, og det viser seg at det er mange måter å lage den på, men at det fortsatt er den originale som er den beste. Kult det, Andreas Viestad. Du bidrar du og!

LES OGSÅ: Smil & Gift møter Andreas Viestad (september 2001)

Ukas forbrukertest


Skjermdump: Dagbladet.no

Gevær? Nei, det kommer vi aldri til å få bruk for!

Ukas sterke mening


Skjermdump: Dagbladet.no

Fuck it. Vi sier det med et dikt:

Barn skal være trygge
Barn skal være små
Barn skal ha problemer
med å krype og å gå

Barn skal spise grøt
og drikke saft til de hikker
Barn skal vokse opp
og skrive dritt-kronikker!

LES OGSÅ: Rapport fra rooftopen: med fleecegenser på VIP-fest