Men, musikken stopper aldri: Best Akkurat Nå!

Mot alle odds har artister som Bulmboys, Gerald Ofori, Ros, Jonas V, Martin Hazy og CHAI levert ny og bra musikk denne uka.

b
a

Det går ikke sånn all verdens med verken norsk økonomi eller norske psyker for tiden. Men norsk musikk – den går det bra med! Denne uka har det som vanlig blitt sluppet masse bra musikk. NATT&DAGs musikkredaksjon har plukket ut sine favoritter.

Følg lista her!

LES OGSÅ: Bulmboys: – Trondheimsbølgen kommer!

Jonas V, Martin Hazy – Uber Black

Jonas V-album ute 17. april. «Uber Black» følger opp Lars Vaular-gjestede «Hevvi i spillet». Jonas V «uberblacker ut» og Martin Hazy bidrar med et hedonistisk gjestevers der «tøsen skifter posisjon» og «spliffen går i rotasjon». Palme bidrar med skumle tangentlyder. Mørke greier!

– Yngve Sikko

CHAI – NO MORE CAKE

Om jrock-gruppa CHAI har klart å redefinere hva det vil si å være søt, som Pitchfork og Cracked Magazine har laget overskrifter av, kan diskuteres. CHAIs uttrykk er likevel bygget på deres eget «Neo-Kawaii»-konsept, der målet er å stikke hull på de dominerende skjønnhetsstandardene som finnes i Japan – som mange av oss er enige om at kan være ganske fucka. Fjernt for oss nordmenn som foretrekker trygg, nasjonalistisk fagerhet fremfor hyper-futuristisk, infantiliserende sødme. Kanskje så fjernt at bra musikk er den eneste måten å relatere på? :-)

– Ludvig Furu

Snöhvit – gloria

«Det löser sej», 2020-edition! Den svenske rapperen Snöhvit har i likhet med Sommeråpent-artisten Timbuktu (regnes han faktisk som kul i Sverige? Send oss en DM!), hengt seg opp i det faktum at alle vil til himmelen, men at ingen vil dø. Tilfeldigvis er det også norske helsemyndigheter sitt utgangspunkt i  i disse … disse ti- … Nå som det nye koronaviruset sprer seg.

Når det kommer til låter som sampler «Private Number», er fortsatt Rappin’ 4-Tays «Playaz Club» ubestridt nummer én. Snöhvit får si seg fornøyd med en andre plass. Sorry!

– Yngve Sikko

Ros – Med dig

Kjære, vi har et Ros-problem! Vi får nemlig ikke nok av svenske Ros sin klubbete pop-hiphop, vi. Woops! Lydbildet er sedvanlig polert. Ros sin stemme lyder glassklart over neo-stockholmske synther. Det minner om følelser man bare kjenner mellom klokken 01 og 02, i en nattlig verden der kjærligheten kun eksisterer som et løfte om hva som kanskje skal skje senere en gang.

Den gången vi sågs igen och klockan va kvart i fem
Bland köer på Spy Bar och vänner och prat om att åka hem
Men, nej, vi går in igen (Igen), skålar i flaskor igen (Igen)
Vi såg på varandra och jag vet att allt kändes logiskt igen (Huh)

– Yngve Sikko

Bulmboys, Gerald Ofori – Hele klikken

Trondheims-rapperne i Bulmboys har sluppet album! På «Hele klikken» har de med seg Gerald Ofori som spytter på nivå med mange amerikanske rappere, helt ærlig. Les intervju med gutta HER.

– Yngve Sikko