Cezinando anmelder dyr

– Jeg har et godt forhold til padder og frosker.

b
a

Vi møtte nylig Cezinando på Oslo Reptilpark. Hvordan det gikk kan du lese her. Da intervjuet var over, føltes det naturlig å avslutte med noen anmeldelser av de forskjellige dyrene som bor der. Og som dere sikkert har skjønt allerede: Cezinando er like glad i reptiler og insekter som han er i å lage musikk.

Les også: «Et godt stup i et grunt vann» er et overflødighetshorn av idéer, kitschy kvantesprang og forbløffende vidd

Navn: Teppepython

Bosted: Australia og Papua Ny-Guinea

– Den har pent ansikt, noe som veier opp i alle relasjoner. Og så har jeg i utgangspunktet et godt forhold til Australia. De er joviale og chille folk. Det står her at denne kan være veldig aggressiv … men det trekker faktisk opp. Det er karakterbyggende. Det er bra å ikke være flat i humøret. 

Navn: Brillekaiman

Bosted: Sør- og Mellom-Amerika

Den har opptil 78 tenner og er et fantastisk rovdyr, står det på plakaten. Det er tydeligvis et bias her? Det må vi ta stilling til. Det står også at den kan holde seg under vann en time, og at den spiser alt. Det trekker opp. Jeg ser en del på datingprogrammer på TV, og noe av det mest usjarmerende der er hvis folk er veldig kresne på mat. Og så er den veldig søt. 

Navn: Blå pilgiftfrosk

Bosted: Sør- og Mellom-Amerika

– Blå er en av de sjeldneste fargene i naturen. Å se en blå frosk oppleves umiddelbart veldig eksotisk. Den skiller seg ut i froskemengden. Denne ser litt ut som en ametyst som man kjøper i en bod på Karl Johan. Og så er den veldig giftig. Det trekker opp. Jeg har et godt forhold til padder og frosker, fordi – ingen tror på dette, men – på både 10. og 11. bursdagen min stod det en padde utenfor døra mi. Og jeg bor i fjerde etasje. Dette var en dritbra frosk. 

Navn: Skjeggagam

Bosted: Australia

– Har blitt avlet i mange generasjoner og kan bli veldig tam. «Forsvarer territoriet sitt veldig aggressivt, og spiser alt som er mindre enn den selv». Altså, jeg vet ikke hvorfor jeg trenger å gi begrunnelse engang: SE PÅ DEN! Og så bruker den mesteparten av tiden på å sole seg! I tillegg har den bra skjeggvekst, noe jeg er litt misunnelig på.

Navn: Hvesekakkerlakk

Bosted: Madagaskar

– De kalles hvesekakkerlakk fordi de blåser luft gjennom porer på magen for å skremme rovdyr. Jeg digger de, jeg. Synes de er ganske kule. De ser ut som sånn Syden-estetikk-armbånd laget av brent tre. Og så synes jeg det er morsomt at de kan blåse luft gjennom porer på magen, for jeg kan også blåse luft ut av et sted på kroppen ikke andre kan. Øyet. Jeg kan blåse luft ut fra øyet! Jeg er et hvesemenneske.  

Les også: «Med lyset slukket» mangler karisma