Hva bør du se på Serendip? Fiehs Sofie Tollefsbøl hjelper deg

Serendipfestivalen 2020 er i gang, med gratis jazz, soul, techno og folk. Her er hva du bør se.

b
a

Det er ikke vanskelig å si ja takk til et tilbud som Serendip, en gratis musikkfestival laget av studenter på Norges musikkhøgskole. Fellesnevneren her er jazz, men man bør ikke bli overrasket om de unge rakkerne lefler med andre, gudsforlatte populærsjangre. «Oslos hippeste musikkfestival» er et innsalg det kan være vanskelig å leve opp til, men erfaring fra tidligere år tilsier at det meget sannsynlig kan være nettopp det.

Serendip arrangeres av 2. klassestudenter ved NMH hvert år i februar. I år foregår opplegget på skolen på onsdag og torsdag (rett ved siden av Chateau Neuf). På fredag og lørdag flytter de seg til Kulturhuset.

Se også: Ringo fra Høssing Kommune begynner å se piksler overalt

Tidligere program har vært gode indikasjoner på hvilke artister man vil se mer av på scenen i fremtiden, som Skrap, Mall Girl, Master Oogway og Fieh. Vi digger fersk, urørt musikk like mye som folk flest, vi, men ukjente navn gjør det unektelig noe vanskeligere å bestemme seg på forhånd hva man vil se.

Derfor har vi søkt NMH-eksperthjelp fra Fiehs egen Sofie Tollefsbøl om hva du bør se på Serendip 2020.

Ævestaden
Fredag på Kulturhuset (Boksen) kl. 16:45.

– Jeg har ikke hørt Ævestaden før, men mistenker at denne trioen har kokt sammen noe bra. Tipper det blir en konsert til stor glede for deg som liker forskjellige typer leiker, lyrer, munnharpe og folkemusikk som møter improvisasjon.

Eir
Fredag på Kulturhuset (Boksen) kl. 21:45.

– Eir er en superbra og kul vokalist som går på folkemusikklinja, og besetningen <3trommer og vokal<3 er en vinner.

Harald Lassen Siste Skrik
Fredag på Kulturhuset (Boksen) kl. 22:30.

Typisk Harald Lassen å finne på noe kult og moro. Personlig håper jeg han drar fram EWI’n. ❤


Sofie Tollefsbøl.

Lady Bird Orchestra
Lørdag på Kulturhuset (Boksen) kl. 14:30.

Lady Bird Orchestra har jeg hørt flere ganger, og det har vært moro å høre hver gang. Det komponerte møter det improviserte SKJER i dette bandet, på flottest mulig vis, synes jeg.

Nothing Personal
Lørdag på Kulturhuset (Boksen) kl. 17:30.

2 x Wang og 1 x Dorothea + masse duppeditter og synthær! Her er det fare for både hits og improvisasjon, vil jeg tro.

Extended Ground med Ellen Brekken og Sigrid Aftret
Lørdag på Kulturhuset (Hovedscenen) kl. 19:00.

Detta er musikk for deg som liker rytmer – rytmemusikk :0) Extended Ground er NMH sitt trommeensemble, ca hele gjengen med jazztrommiser fra NMH er med, under ledelse av Thomas Strønen. Intenst og heftig, en musikalsk syretripp, en konsert for de som liker å ta syre på konsert, eller en konsert for dem som leter etter en erstatning for syre.

Les også: SPILLELISTE: Denne musikken er Best Akkurat Nå

Her er hele programmet. Sees!

Les også: – Astrid  S representerer en form for ufarlig, kapitalismevennlig feminisme