Kommentar: – NRKs nye arkivavtale er uakseptabel

I 1988 sendte NRK et program som het «Blått lys for Norge». Programmet var en merkelig blanding av fakta og fiksjon. «Blått lys for Norge» tok form av et program fra fremtiden – nærmere bestemt 1996 – da A/S Norge var svekket av sviktende oljepriser, avhengighet av råvareeksport, liten omstillingsevne, tafatte politikere, lite forskning og få kvalifiserte teknologer. I den fiktive dokumentaren prøver forskere å svare på spørsmålet: hvor gikk det galt? Blant dem, en viss 28 år gammel statsviter med navn Jonas Gahr Støre. Han var en av forskerne bak rapporten «Scenarioer for år 2000», som programmet tok utgangspunkt […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X