Drapsdømte Vybz Kartel prøver å være fløtepus

På To Tanesha går dancehall-legenden i retning R&B, til blandet resultat.

b
a

På ti spor lange To Tanesha viser kongen av dancehall den myke siden av seg selv i det som er en ode til hans baby momma, Tanesha Johnson. Vybz Kartel, født Adijah Azim Palmer, har vært og er fortsatt en, av de mest innflytelsesrike og viktige reggae- og dancehall-artistene fra Jamaica siden 90-tall ble til 2000-tallet.

De siste årene har han sittet i fengsel, men likevel på mystisk vis klart å være en av bransjens mest produktive.

LES OGSÅ: 070 Shake – «Modus Vivendi»: – En jævlig bra debut

I 2019 KOM nyheten om at Vybz hadde søkt om å bli en del av et rehabiliterende musikkprogram i fengsel, mens han venter på en gjenopptakelse av saken. Resultatet er To Tanesha, hans første offisielle utgivelse siden 2016. Det er et reflektert stykke arbeid fra en fyr som har hatt tid til å reflektere rundt både egne tanker og følelser, og som klarer å anerkjenne feilene han har gjort. Albumet poengterer også hvor kompliserte forhold kan være, og spor nummer ti, «Fell Apart», står som et håp for framtida. Her erkjenner han at ting går bra, til tross for at forholdet ikke funker. Det er spesielt interessant at dette kommer fra en mann som har sittet i fengsel for mord siden 2014. 

Tanesha er forøvrig også godt kjent i Dancehall-scenen, ettersom Kartel ved flere anledninger har referert til henne i flere sanger. Denne gangen dedikeres ti spor ene og alene til henne og forholdet deres. Og som med alle forhold går ting opp og ned.

Til sist: Det er forfriskende at Vybz tester ut r&b, og at patoisen er vannet ut med flere engelske ord.

Uvant, men jeg kan digge det.

Denne anmeldelsen sto først på trykk i NATT&DAGs januar/februar-utgave.

LES OGSÅ: Quando Rondo er ingen 2pac, kunne han ikke vært enda mer Quando Rondo?