WWIII er avlyst: Derfor får du nå den beste musikken fra denne uka

612, Palme, Kanaan, Amanda Delara, Benedikt, Susanne Sundfør og Squarepusher har laget den beste musikken fra uka som har gått.

b
a

YES! Det ble ikke tredje verdenskrig likevel! Det beste med det er det enorme antallet menneske- og droneliv som har blitt spart. Det nest beste er at det også denne uka har blitt sluppet masse ny og bra musikk. Her er de aller beste låtene!

For å holde deg oppdatert følg vår nøye utplukkede Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først. Lista blir oppdatert utpå ettermiddagen på fredag – akkurat i tide til helga.

Les også: Det nye fylket Vestland har laget låt, og folk HATER den

Palme, Wavy Marley – Aldri

I begynnelsen var lyset, heter det i bibelen. Etter det kom Migos-flowen. I 2018 var det Valee-flowen som var den store greia. Men i Norge sang aldri noen «Womp Womp Womma».  Eller aldri – ikke før nå. På den Pregame-produserte Womp Womp-pastisjen «Aldri» slår bassen enda hardere enn originalen. Palme er mer rappete enn han har pleid, og Wavy Marley fra Snow Boyz er lavmælt, nesten som han bøyer hodet i respekt for produksjonen. «Aldri» er et godt eksempel på at artister – kanskje spesielt rappere – ofte er på sitt beste når de gjør ting litt annerledes enn de pleier.

612 – Cans

Ikke dermed sagt at rappere  konstant ut av komfortsonen sin. På 612s singel «Cans» er det fortsatt graffiti, stjeling og merkeklær som gjelder. Mens de siste to singlene har vært glad-612 er de med «Cans» tilbake til det mer melankolske lydbildet ala «Er her nå». Og for mange er det vel kanskje mellom nettopp i disse ytterpunktene livet leves, mellom optimisme og energi som er for god til å være sann, og altomfattende svartsinn. Om det kommende major label-albumet utforsker dette på måten singlene hinter om, kan det bli dypere og bedre saker enn singlene isolert sett kanskje kan få en til å tro.

PS: Konsert på Rockefeller med B-Boy Myhre i kveld, og etterfest på Revolver. Sees!

Les også: Vi binget alle Joe & The Juice-videoene for å komme til bunns i deres kjerneverdier

Kanaan – Of Raging Billows Breaking on the Ground

På sitt neste album har den nye frontlinjen jazzrockere fra Kanaan teamet opp med Jonas Munk, en danske som både er på samme plateselskap og i samme spilleliste (denne) som Kanaan selv. Første singel fra albumet, en semi-improvisert studiosession, smeller på med et Black Sabbath-aktig riff som faller fra hverandre etterhvert som de skjønner låta skal vare i åtte minutter og at de må ha plass til en lang og god jam. Som seg hør og bør.

Susanne Sundfør – When the Lord

Sundfør i klassisk Sundfør-stil her, med sporet som står sterkest for seg selv i EPen som utgjør lydsporet til Margareth Olins kommende dokumentar om Lene Marie Fossen, Selvportrett. Vi har ikke sett den ennå, men den musikken her selger filmen godt, den gjør jo det.

Squarepusher – Nervelevers

Nytt album i slutten av måneden, ny singel i dag – og den går UNNA. Sterk orgel-aktig linje som ligger under den frenetiske bassriffingen, i såpass stor grat at man kan våge seg til å omtale den som, ja, episk.

Les også: Ernas fastfood-tweet og hva den avslører om Norge