Hvordan virkelig gjøre jula mer tilgjengelig for muslimer

Hvis du er en av dem som vil islamisere den norske julefeiringen, så skal det nok mer til enn å kalle ribba for «tradisjonsmat».

b
a

De siste dagene har det vært mye styr etter at Telemarksavisa skrev at elever på Seljord ungdomsskule ble tvunget til å si «tradisjonsmat» i stedet for «julemat». Som det alltid er med War On Christmas™-oppslag var ikke nyheten like sensasjonell som den først så ut til å være. Det var bare skolen som selv valgte å bruke ordet «tradisjonsmat». Dette ble gjort for ikke å støte noen av elevene på skolen, uten at det kom frem nøyaktig hvem som skulle skånes, da.

Noen (Høyre) mente det var blitt ulovlig å si «jul», noe rektoren avviste. Andre mente det å gjøre julen nøytral var et knefall for Islam. Som alltid!

Men om man virkelig vil endre julen slik at den blir mer muslimsk er det mye, mye mer man bør gjøre enn å si «tradisjonsmat» i stedet for «julemat».

For eksempel:

Nyinnspilling av Grevinnen og Hovmesteren («الكونتيسة والمدير»)

Skal man feire jul i Norge er det vanskelig å komme unna den fryktelig dårlige sketsjen Grevinnen og Hovmesteren. Men tradisjoner skal man holde på, uansett hvor dårlige de er. Derfor bør vi gjøre sketsjen mer tilgjengelig for muslimer, hvis målet er å la dem ta over julefeiringen.

Les også: Quiz: Er du grevinnen, hovmesteren eller en tredje person som ser på «Grevinnen og hovmesteren»?

Tigerteppet kan erstattes med et vakkert bønneteppe. I stedet for å snuble i teppet, bøyer hovmesteren seg ned på teppet og ber. Hovmesteren drikker selvfølgelig ikke alkohol, men en god, alkoholfri te.

På Grevinnens hode? Ja der er det en kjempefin høytidsnøytral niqab.

Navnet på sketsjen bør byttes til «Forretningsmann fra Tyrkia og flyvertinne fra Qatar Airways», og rollene bør byttes om, så flyvertinnen serverer mannen halalkjøtt på et fly på vei til pilgrimsreise.

Dekorasjon, tradisjon og gaver

I stedet for en nisse kan man ha en langskjegget sjeik iført kjortel og kefije (i visse radikale miljøer omtalt som «palestinaskjerf»).

Man trenger ikke et juletre for å ha noe å gå rundt. Lag heller en majestetisk versjon av Kabaen og gå rundt den i stedet for!

Om du absolutt skal ha juletre, ta en burka eller burkini over treet!

Gi vekk korankuber i stedet for vanlige pakker.

I stedet for å kalle det «jul» kan man kalle det muslimsk vinter-Ramadan!

I stedet for å spise ribbe og svin kan man spise fiken og dadler! :) Eller halal-kjøtt! Eller et vegansk alternativ! :)

God muslimsk vinter-ramadan, alle sammen! عيد ميلاد سعيد!