Ikke engang snø kan stoppe oss fra å høre på ny og bra musikk!!!!!

Stay Young, Ka2, FKA twigs, ROSÁLIA, And Wan, J-E-T-S og Unge Flui er noen av artistene som har laget den beste musikken denne uka.

b
a

Here we go again! Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Unge Flui, Jengo – Dyre Ting, Vol. 2

Hva er det som gjør denne så bra, da? Hæ? Er det at Unge Flui spontant bryter ut i tysk og sier at «om hun blir bossy jeg fjerner hun schnell»? Eller er det at han rapper den fascinerende lokale linja «Fuck politi, hvem er de? Fuck alle sammen fra Oslo til Ski»?

Eller er det bare at «Dyre Ting Vol. 2» er en mørk og tung låt som passer til psyken og retningen den har utviklet seg de siste par ukene, i takt med mørket som sakte omslutter oss.

Se også: Breveglieri tror på aliens

Hunter Hunt-Hendrix, Liturgy – Apparition of the Eternal Church

2020 blir virkelig året til den visjonære metal-musikeren Hunter Hunt-Hendrix. Ikke bare kokes det opp et nytt Liturgy-album, det første siden The Ark Work fra 2015 – vi kan også vente oss intet mindre enn en black metal opera(!). Her er line-upen i det originale bandet utvidet med et orkester, og musikken er angivelig skrevet til en handling med utgangspunkt i noen av hans relativt ugjennomtrengelige, filosofiske teorier. «The piece, which collides metal, classical and trap music, is a meditation on the origin of all things.» Gigantisk.

ROSALÍA – A Palé

Etter El mal querer fra 2018 har Rosalías popularitet eksplodert. Siden den gang har hun beveget seg vekk fra flamenco-pop-sounden hun først ble forbundet med. Hun har gjort reggaeton-samarbeid med artister som J. Balvin og Ozuna. «Yo x Ti, Tu x Mi» med sistnevnte er blant årets aller mest catchy låter. Med dobbeltsingelen Fucking Money Man og «Aute Couture» viste hun at hun også kan lage pop i den mer konvensjonelle enden av skalaen. På «A Palé» fortsetter hun sin stilistiske reise, denne gangen inn i det magiske landet der basshøytalere dundrer, gulltenner glinser og rumper rister.

Les også: De revolusjonerende appene, avisene og partiene som forsvant