Seinfeld kommer til Netflix – dessverre er alle CANCELED

Tidligere denne uken ble det kjent at Netflix kjøper alle sesongene av Seinfeld. Hvis du er et moralsk godt menneske bør du ikke glede deg over det – tror vi. Her er noen grunner til hvorfor.

b
a

Tidligere denne uken ble det kjent at Netflix la en halv milliard dollar på bordet for retten til alle strømme alle sesongene av Seinfeld, altså tidenes beste/største/viktigste/mest kjente komiserie.

At Seinfeld nå kommer til Netflix er en indikasjon på at folk fortsatt er villig til å overse moralske feil, bare man er morsom eller flink nok. Eller lager bra nok musikk. «Cancel-kulturen», som så mange snakker om, den finnes ikke, og hvis den finnes, så rammer den egentlig ingen – hvis man ser bort fra han komikeren som skulle være det elendige sketsjeprogrammet Saturday Night Lives konservative alibi, men som fikk sparken etter at det kom frem at han hadde fortalt rasistiske vitser på en podcast.

Bortsett fra Harvey Weinstein da, men han er først og fremst siktet av påtalemyndigheten, ikke canceled i kulturell forstand. Det samme gjelder R. Kelly.

LES OGSÅ: Seinfeld fyller seksti – men hvordan ville «Seinfeld» sett ut uten Seinfeld?

Kanskje er det nettopp det som er den mest fruktbare definisjonen av å være canceled – at man egentlig ikke er det.

Siste episode av Seinfeld ble sendt på TV i 1998 og siden har serien levd videre både på Viasat-kanalene og i vår kollektive bevissthet, for eksempel gjennom utallige twitter-kontoer som spinner videre på humoren fra TV-serien. Deriblant Seinfeld Current Day, Ancient Seinfeld og vår helt egen Oslo Seinfeld.

En annen ting som har skjedd «siden sist» – altså 1998 – er terrorangrepet 11. september. Mange husker også Irak-krigen, Yssen-saken, at Nytt på nytt byttet programleder og Det Islamske Kalifatets vekst og fall. For å nevne noe.

Jo, og så en ting til: ALLE fra Seinfeld har blitt CANCELED.

Det vil si – de har i alle fall blitt forsøkt canceled.

*lettbent og nysgjerrig podcast-musikk ala NPR*

Here’s why:

Michael Richards (Kramer) – Rasisme


FOTO: Alan Light.

Det første eksempelet er også det mest åpenbare: Michael Richards som spilte hipster-favoritten (jaja?) Kramer er rasist. Da noen publikummere under et show han hadde i 2006 pratet mens han sto på scenen klikket det for ham, forståelig nok. Like forståelig var det ikke at han ropte «Fifty years ago we’d have you upside down with a fucking fork up your ass». Og ja, publikummerne han reagerte på var mørkhudete.

«Throw his ass out. He’s a nigger! He’s a nigger! He’s a nigger! A nigger, look, there’s a nigger!».

Huff.

LES OGSÅ: Kramer vs Kierkegaard

Jerry Seinfeld (Jerry) – Datet et barn


FOTO: Alan Light

Remember When 39-Year-Old Jerry Seinfeld Dated a 17-Year-Old?

At Jerry Seinfeld på tidspunktet han møtte henne var 39, betyr at han brøt egen alder delt på to pluss sju-regelen med 9,5 år. Bold move!

Dette skjedde allerede i 1993 og fikk ingen egentlige konsekvenser, bortsett fra mye slitsom pressedekning, som visstnok er grunnen til at de gikk fra hverandre fire år senere. Hadde de holdt like lenge i dag ? Kanskje ikke.

Jason Alexander (George Constanza) – Så rar ut på Shrek-premiere


FOTO: antisocialtory

Vi skal heller ikke glemme Jason Alexander alias George Constanza møtte opp på Shrek-premiere i 2001 med det sykeste outfitet og den frekkeste attituden. Det er et helt vilt bilde fra det, men det er akkurat ikke verdt å betale 4000 kroner for rettighetene til å vise det, men HER er en link. Enjoy.

HER OGSÅ.

Han er også canceled (av oss) for denne latterlige rollen som … røykvarsler:

LES OGSÅ: Hva om Seinfeld fortsatt hadde gått på TV?

Larry David – jevnt over drittsekk


FOTO: Angela George

Seinfeld-skaper Larry David er jevnt over er en arrogant og egosentrisk drittsekk, noe som ble nøye dokumentert i dokumentarserien om ham, Curb Your Enthusiasm. 

Julia Louis-Dreyfus (Elaine) – Superrik

Julia Louis-Dreyfus er nok den av Seinfeld-skuespillerne som har klart seg best etter Seinfeld. Hun har blant annet vunnet elleve Emmy-priser – ni av for HBO-serien Veep som hun både produserer og spiller hovedrollen i. Men hun var også den som klarte seg best før Seinfeld. Faren hennes, Gérard Louis-Dreyfus, var styreformann for familieselskapet Louis Dreyfus Company, og hadde i 2006 en esimert formue på 3,6 milliarder dollar. Æsj!

Hva betyr alt dette? Hva har det med Seinfeld å gjøre? Selvfølgelig at Seinfeld IKKE er canceled, overhodet ikke i noen forstand:

Og så betyr det at det bare er å benke seg foran skjermen og se Seinfeld, så klart. Men skal du gjøre det på Netflix må du vente til 2021.

LES OGSÅ: På visning hos de rike i Norges eneste parallellsamfunn