Hvor blir det av «Don’t Hug Me I’m Scared»-TV-serien?

Den massivt populære, surrealistiske barne-TV-parodien dukket opp med pilot på årets Sundance-festival. Siden har det vært stille.

b
a

En av de rareste og morsomste YouTube-seriene vi vet om er britiske Don’t Hug Me I’m Scared, laget av Becky Sloan og Joseph Pellin.

Serien beskrives av mange som Sesam stasjon om det ble laget av David Lynch og har til tross for sin relativt utilgjengelige humor, ubehagelige sannheter og lange pauser mellom hver episode, blitt svært populær. Første episode har blitt sett over 56 millioner ganger siden den ble lagt ut sommeren 2011. 

Les også: Gjengkriminalitet, sivilsnut og techno-transcendens

I serien møter vi Yellow Guy, Red Guy og Duck Guy, tre dukker som bor sammen sammen i en slags barne-TV-verden. Der får de, med hjelp av alt fra møbler, insekter og dyr, lære om de store tingene i livet, som tid, internett og kjærlighet. Som regel gjennom forvirrende sang og dans. Og ekstrem vold. 

En stund etter publiseringen av sjette episode, annonserte Sloan og Pellin at de var i gang med produksjon av en TV-serie basert på kanalen. En litt over 20 minutter lang pilot ble i januar vist på årets Sundance-festival, og er produsert av blant andre Conan O’Briens produksjonsselskap Conaco. Piloten handler i korte trekk om at byen de tre karakterene bor i bryter ut i kaos etter at byens borgermester forsvinner.

Siden visningen av piloten for nesten et år siden har det vært stille.

Det finnes få hint om hvor og når serien eventuelt vil dukke opp, og det eneste materialet som ligger ute på nettet er mobilopptak av visningen på Sundance. I tillegg til en kort teaser postet på YouTube-kanalen.

Reddit-siden dedikert til serien er full av spekulasjoner og tråder dedikert til å konstatere at det ikke er noe nytt om serien denne uka heller.

Mens vi venter på noe nytt kan vi kose oss med de gamle episodene, som dessverre for de tre vennene (men heldigvis for oss) inneholder musikalske lærepenger som ofte sklir ut i ubehagelige, surrealistiske mareritt. 

Se for eksempel hvor galt det går i første episode, da de tre vennene skal lære om kreativitet.

Les også: Hvorfor elsker kunstmuseer kasse-TV-er?