Back to basics: Best Akkurat Nå

Du kjenner regla: Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

LES OGSÅ: Hva er norsk rap i 2019? Fiktivt Forlag gir ut 163 raptekster fra 40 rappere

Odunsi (The Engine) – Wetin Dey

Nigerianske Odunsi (The Engine) kombinerer søt og deilig r&b med ditto søte og deilige afrikanske rytmer. Veldig sexy.

Young Thug, 21 Savage, Doeboy – I’m Scared

Nytt Young Thug-album! NYTT YOUNG THUG-ALBUM! Vi møtte Gabrielle på byen i går og til og med hun gledet seg! (Takk for at du solgte oss så mange SWAG-t-skjorter på starten av 2010-tallet, Gabrielle!). So Much Fun er som navnet hinter til mye moro, men det er vanskelig, ja nærmest moralsk galt, å plukke ut bare én låt fra et album som i likhet med album generelt, men Young Thug-album spesielt, bør respekteres og nytes som den helheten det er. Likevel, om vi ble tvunget til å velge mellom å velge bare én låt eller at hele familien vår ble drept, ville vi valgt å plukke ut bare én låt. Det ble altså denne. På «I’m Scared» spiller Pi’erre Bourne deilige og svevende orgellyder på keyboardet sitt, Young Thug synger ut sin redsel for politiet, og 21 Savage gjør denne skribentens oppfatninger til skamme med et til 21 Savage å være veldig energisk vers, som absolutt var et av høydepunktene ved første gjennomlytt.

Blanck Mass – Death Drop

Fuck Buttons-medlem Benjamin John Power (ja, det er faktisk fødselsnavnet hans, sterk navnheting her i gården) har endelig sluppet et nytt soloalbum. Mørkere og mer bråkete enn før, i takt med jordens forverrende klima og verdenssamfunnets uro. Dette låter så stort og lite selvbevisst at man føler seg som en 14 år gammel emo igjen når man hører på. Deilig, kompromissløs, elektroindustriell lidenskap!

Shikoswe – Good Intentions

Tre år har gått siden hun ble månedens Urørt, men hun har ikke stresset av den grunn, Shikoswe. Nå er hun endelig ute med debutalbumet Back In The Tall Grass, som er mer av den Shikoswe vi har lært å kjenne – noe som forøvrig kanskje ikke er så rart i og med at 6 av 10 låter tidligere er utgitt som singler. På bordet står uansett en deilig 10-retter med svevende indie-pop komplett med musikalske referanser og vink til 90-tallets Storbritannia, kontemporære Bergens-band, utilfredsstillende kjærlighetsforhold og en sånn litt ubestemmelig melankoli man (tydeligvis) trenger en gitar for å uttrykke.

Emir, Arif – Midnight Rave

Første singel fra høstens Emir-album. «Midtnight Rave» er en mørk låt om å selvmedisinee med taxi- og byturer og å være så deprimert at man ikke engang har lyst på pizza. Låten åpner med at Emir rapper «Fuck å face djevler, du kan face noe ekte». Nei takk! Vi drar heller på byen.

LES OGSÅ: Techno-melankolikeren Recondite trives best alene i naturen

The Switch – Spring in the Forest of Time

Nei, dette er ikke navnet på et nytt Zelda-spill – det er navnet på opptakten til det kommende albumet fra The Switch. Det er ikke mange band som får jazzfusion-soundet til å høres såpass bittersøtt ut, altså. Balsam for sjela!

Migos – Frosted Flakes 

Samleren Quality Control: Control The Streets Volume er 36 klatter med vått dasspapir som kastes mot en garderobevegg i håp om at en og annen fester seg, subsidiært et overflødighetshorn av Migos og Migos-affilierte artister. Videoen til «Frosted Flakes» er fet:

 

X