Disse typene møter du på Øya 2019

Alle mennesker individer med vidt forskjellige personligheter, men noen er litt mer typete enn andre. Derfor har vi laget denne guiden til hvilke typer du møter på årets Øyafestival.

FESTIVAL
b
a

Øyafestivalen er stappfull av mennesker. Og som vi vet er alle mennesker individer med vidt forskjellige personligheter. Noen er riktignok litt mer typete enn andre. Derfor har vi laget denne guiden til hvilke typer du møter på årets Øyafestival.

Youtuberen 

Går alltid med et lite kamera eller mobil med selfiestick og filmer seg selv, spesielt når hen blir gjenkjent av sine 12 år gamle fans utenfor festivalområdet. Er som regel midt i en flere måneder lang krangel med en annen Youtuber som ser helt lik ut og lager nesten akkurat det samme «innholdet».

Den rasende klimaskeptikeren 

Ødelegger stemningen på festivalen ved å være rasende på miljøfokuset og mene det er for mange veganske alternativer i matbodene og for lite rock på scenen. Vi bli så irritert over at folk vil ha renere luft og en bærekraftig planet, at vedkommende vil gå til personangrep på mennesker i miljøbevegelsen, uansett hvor unge de er. 

Vinden 

Du kan være rimelig sikker på at Vinden dukker opp også i årets festival. Vinden kommer sannsynligvis til å velte ting, skape ubehag og være like lite forutsigbar og selvkontrollert som i fjor. Men det er jo derfor vi liker han!

NATT&DAG-journalisten 

Går rundt på festivalen for å finne personer å mobbe og ting å snakke negativt om. Har psykiske problemer og kommer aldri til å få noe jobb i media resten av livet, skal man tro mer mentalt stabile mennesker. 

Sportsjournalisten

Er der for å passe på at Martin Ødegaard ikke motsies. 

Personen som synes Øya og all kultur fra da han var 19 var mye bedre og som hørte på Baba Nation på vei til festivalen 

Ja, han er her han og! Gøy at det er så mange forskjellige mennesker her!

Sola 

Brenner med en varme så intens at alt levende ville dødd om varmen forsvant. Begynner ofte dagen øst og beveger seg sakte vestover. Får med seg alt bortsett fra siste delen av dagens siste konsert og Øyanatt, hvor solas eksentriske og svært dramatiske pulevenn «Månen» tar over.

Personen som jobber med å dele ut ting for et firma 

Livet blir ikke alltid som man vil. Noen ganger vil man for eksempel bli skuespiller, modell eller standup-komiker, men det er klart man må være forberedt på å jobbe hardt før man kan leve av drømmene sine. Og da kan man jo ta andre jobber i mellomtiden og se på det som god erfaring! For eksempel å dele ut Colas nye energi-drikk, det nye potetgullet fra Coop Obs eller stå i Vipps-boden.

Bæsjen i hibasen fra personen som var der før deg 

Bæsjen ligger der bare og smiler mens du later som den ikke er der. Er mest på festival for å bli tisset og/eller bæsjet på, og er fornøyd med det. Kommer nok tilbake neste år.

(Ekstremt overdreven bergensdialekt) SÆSSINAAANDO

Cezinando dukker nok opp, han! Kult det!

Tinderdaten du ba komme bort etter at du drakk fire øl

Åja, var det sånn du så ut, ja. Hm! Ja, da får vi bare gjøre det beste ut av det og fortsette på den kunstige internhumoren fra den tre setninger lange samtalen vår som består av 80% planlegging. 

Handmaids tale-protestanten 

Vedkommende har fått stadig flere anledninger til å ta på seg kostymet for å protestere mot Regjeringen, men rakk dessverre ikke hjem for å skifte før konsert. Alle rundt personen er usikre på om hen er en del av en protest, og er spesielt redde for at protestanten er på konserten for å demonstrere mot noe kvinnefiendtlig artisten som spiller har sagt eller gjort, og dermed støtter en artist som bør bli canceled.

Politiet på jakt etter narkotika 

De siste salgene før våpenhvilen i krigen mot narkotika skal selvsagt kjempes like hardt som alltid. Politimannen skaper dårlig stemning ved å snu noe av det vi liker best, søte hunder, mot oss for å ta fra oss narkotikaen vår. 

Journalisten som er der for å lage bildeserie om festivalmote

Yes, endelig journalist! Endelig har jeg blitt en del av eliten, noen som kan etterprøve mektige mennesker, stille kritiske spørsmål, forme opinionen og nå ut til hele landet! (Ser blogger gå med støvler og vintage 90-talls t-skjorte) Hm! Skader vel ikke å skrive EN sak om festivalmote? Så kan jeg skrive om krigen i Ukraina i morgen! (Løper dritfort mot influenseren) Unnskyld, unnskyld! Jeg simpelthen ta et bilde av Dem!

Den norske popartisten med suksess i utlandet

Går rundt og ser på konserter, henger med venner og tenker på ting. Sikkert nye sanger! Blir spennende å følge med karrieren din videre! Vi er så stolte av deg her hjemme! Takk for at du ikke har glemt oss i Norge!

Hun/han du møtte på dansegulvet på Øyanatt på Jaeger og ble med hjem i går 

Heeeeei …! (Klemmer)  =) Takk for sist, ja. Hva skal du se i dag, a? Okei, kult! Skal kanskje sjekke det ut, selv. Får se! Jaja, vi sees! =) 

De to fulle gutta som har klart å snike el-sparkesykkel inn på området og kjører rundt med øl før de kræsjer i noen som blir ufør som følge av ulykken

Ånei! Og så i dag som vi bare skulle kose oss! Uff og uff.

Artisten som ikke har laget noe bra på en stund 

Vi synes det er stas å se deg selv om du kanskje ikke er like kjent som du var før! Kan vi ta en selfie? Jeg husker vi hørte masse på den ene sangen da vi var russ! Ja, hehe. Kommer det noe nytt snart, eller? Nei? Nei nei! Greit det, og! Vi har jo de gamle sangene fremdeles! Hører på dem mye ennå, jeg!

Human Resource-ansvarlig på den lokale Dildofabrikken

Hvis du tror det er roboter som lager dildoer tar du feil. Selv om det ikke gjelder dildoene, er i alle fall menneskene som lager dem laget av kjøtt og blod (Den dildoen som ble laget av ekte kjøtt og blod er tatt ut av produksjon pga klager, kvalme og enorme negative konsekvenser for fabrikken). De trenger pause, de trenger trøst og de trenger en representant og klage til når Big Dildo (Ikke bare navnet på selve Dildoindustrien, men også navnet på fabrikkeieren. Han er fra Samoa, hvor Dildo er et vanlig etternavn, et navn som gir ære og respekt i hans kultur. At han ble sjef på en Dildofabrikk er faktisk helt tilfeldig, og ikke noe han har tenkt mye på.) maser om større produksjon, lengre arbeidsdager og truer med å flytte dildo-jobbene til Kina eller Thailand. Og når du har kjempet mot den mektige Dildo-lobbyen og fabrikkeieren på vegne av de ansatte? Ja, da fortjener du å slappe av på Øya-festivalen.

Han som er der for å se et band 

Hvorfor betale mindre for konsert når du kan betale dritmye mer for å få tilgang på en hel festival hvor du bare ser et band spille? Vi kan komme på mange grunner, men det kan tydeligvis ikke denne personen!