Meteorologer advarer: – Rekordvarm musikk i Best Akkurat Nå-spillelista

Daufødt, Diiv, AVGVSTVS, Myra og Lars Andreas Haug Band er bare NOEN av artistene som har laget den aller beste musikken denne uka.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i lista! Hør og følg!

Daufødt – Forbudte Frukter

Noen ganger kan det virke som punkesjangeren er fullstendig utvannet av radiovennlige pastellrockeband som sutrer om hjertesorg, bare fordi de spiller powerchords etter hverandre i relativt høyt tempo. Daufødt er ikke en av dem. Det er ekte aggresjon å spore i sørlandsdialekten på den langhåra frontpersonen Annika Homme. Det er et sinne som rettes mot tidligere livserfaringer fra en oppvekst i bibelbeltet, der den dømmende makt er sterk, og «nestekjærlighet gjelder bare noen få». Det er lett å glemme, der man sitter på kontorfellesskapet og heller kaffelatte i trynet, at såpass kjipe, kristne miljøer fortsatt eksisterer i dette landet!

Les også: Tidens ånd: Brand twitter er canceled, coverband-festivaler og terrorist-look

Cornelius – Sauna Sukisugi

«Den japanske Beck» ble stor i vesten i 1997 med soloalbumet Fantasma, etter å ha vært en sentral aktør i Shibuya-kei-sjangeren med bandet Flipper’s Guitar. Sjangeren var en slags videreføring av 80-tallets city pop (en sjanger som blitt aktuell igjen det siste tiåret, mye på grunn av vaporwave), mens de inkorporerte de mer orkester-tunge delene fra det vestlige 60-tall. «Sauna Sukisugi» (visstnok direkte oversatt til «elsker badstuer så mye») er laget som en intro for en TV-serie om å sitte i badstuer, selvfølgelig basert på en manga. Vi vet ikke hva som er merkeligst, denne TV-serien eller at nordmenn sitter i badstue på Salt midt i juli. Låta er uansett veldig fin.

Myra – Motorola

«Du vil digge heavy metal, Slipknot». Sjæl.

Lars Andreas Haug Band – Skogbunn

Jazzbandet Som Har Tuba Og Trekkspill I Seg er tilbake med nytt album, etter en seks år lang pause på utgivelsesfronten. Det er ECM-salige folketoner, det er luftig vokalnynning, det er rar rytmikk og generelle sigøynervibber.

Les også: Utekino på Salt i sommer: – Vi viser ingen ordinære filmer