Fremtidens lure-apper

Her er forslag til flere tjenester som kan lure folk til å gi fra seg sensitive opplysninger.

b
a

Vi lærer aldri. 

Store firmaer og organisasjoner har i flere år lurt oss til å gi fra oss personlig informasjon fordi vi synes det vi får tilbake er praktisk eller gøy.

Foto: Skjermdump, Apple.com

Det er mange eksempler. Leave-kampanjen i England fikk for eksempel briter til å registrere info om seg selv på Facebook ved å lokke med pengepremier i en tippekonkurranse om EM, og brukte informasjonen til å samle data om de som vanligvis ikke stemmer. Nylig ble det også kjent at flere helse-apper deler opplysningene dine med Facebook.

Les også: De store selskapene konkurrerer om å forutse og påvirke handlingene dine. Hva er igjen av oss mennesker da?

Nå har vi gått i fella igjen.

FaceApps nye filter som viser deg hvordan du vil se ut som gammel har i det siste gjort appen ekstremt populær (igjen). Det eneste du trenger å gjøre er å laste opp et bilde av deg selv, gi fra deg personlig info og godta endel vilkår du kanskje ikke burde.

Demokratenes leder i senatet, Chuck Schumer, er redd for at den russiskeutviklede appen samler inn mye mer informasjon enn de gir uttrykk for, og ber FBI etterforske. Forbrukerrådet i Norge har konkludert med at appens «urimelige vilkår» bryter norsk lov.

Vi får kanskje aldri vite helt nøyaktig hva slags data FaceApp samler inn og hva den brukes til. Men samma det, det er jo så gøy å se hvordan man ser ut som gammel! =) 

Vi tror dette bare er starten. Og om noen med onde hensikter leser dette: Her er flere forslag til hva slags apper som kan lure fra oss informasjon i fremtiden. 

Pass

Last opp høyoppløslig bilde av passet ditt og få se hvordan det hadde sett ut om du hadde pass fra et annet land! Husk å ta bilde av passnummeret ditt også! 

Tissen 

La oss være ærlige gutter, de aller fleste hadde ikke takket nei til noen ekstra centimer «der nede», eller hva? ;) Med en ny app kan du laste opp bilder av tissen din og se hvordan den hadde sett ut om den var lengre, kortere, omskjært eller med en annen farge. Og det er 100% trygt og ingen andre enn deg kommer noen gang til se det eller å bruke bildene til å utpressing!

Viktige dokumenter 

Nå kan du laste opp fødselsattester, gjeldsbrev, legejournaler og andre sensitive dokumenter til en ny russisk app, for å se hvordan de hadde sett ut som gamle egyptiske pergamentruller! Veldig kult! 

Bankkort 

Ta bilde av kortnummeret ditt og den koden bakpå kortet og send det til oss! Da får du se hvordan det ser ut om bankkortet ditt øøøh… hadde en smiley eller noe sånt på! Bare send den du! =)

Barn

Lurer du på hvordan barna dine vil se ut som voksne? Bare ta 100 nakenbilder av dem i seksuelle stillinger og last de opp her! Husk å ta så høyoppløselige bilder som mulig så resultatet blir så realistisk som mulig!

Les også: Dette er 2019: Instagram skjuler likes i seks land!