Jon Olsen

DEBATT: – Ikke kupp rusreformen vår!

Storaktøren Actis har sagt de støtter en avkriminalisering, samtidig som de beskriver dette som en ordning der for eksempel rusbruk kan sanksjoneres med «sivilrettslige eller administrative sanksjoner». I Portugal, rusreformens forbilde, brukes derimot ingen sivilrettslige tiltak. Her hinter Actis om å tillate en form for straff forkledd som noe annet. Men hjelpetiltak fra helsefeltet er ikke sivilrett. Rusreformens mandat er at samfunnets reaksjon på bruk og besittelse av illegale rusmidler til eget bruk overføres fra justissektoren til helsetjenesten. Selv om brukere av tunge rusmidler er de som må hjelpes først, finnes det langt flere nordmenn som brukere mildere rusmidler som […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X