Notre-Dame brenner mens vi skryter av at vi har vært i Paris

En av Europas viktigste kulturskatter, den ikoniske katedralen Notre-Dame de Paris, har stått midt i et glødende inferno. Flammene slikket bygningen, spiret falt og verden gråt. HELDIGVIS har vi klart å redde relikvier, roseglassene, hovedkonstruksjonen, to tårn og kanskje best av alt: ikke et eneste menneskeliv gikk tapt. Men sjokkbølgene forserte landegrensene, og vi sitter igjen med et transnasjonalt traume, en brannskadd katedral og, som alltid, jakten på narsissistisk beruselse.

For hendelser som dette appellerer til urmennesket i oss, det kaster en kanne bensin på bålet, om du vil. Det gir oss en anledning til å dyrke vår patologiske trang til å plassere oss selv i sentrum av begivenheter. For når en av gotikkens mest betydelige monumenter står i flammer, er det jo tross alt en fremragende anledning til å skryte av at man har vært i Paris?

Eventuelt pult i Paris (kjærlighetens by!), som VGs debattansvarlige.

YEP!

Les også: Fire uker i Paris med Tinder som kompass 

En kirke i flammer er også en relativt passende anledning til å debutere i VGs hyttebok (og skryte av at man har vært på fylla i Paris).

En brennende nasjonalskatt bør også kunne utløse en kommentar fra statsministeren.

Og så i hennes favorittby, da! Makan!

Brann i et historisk byggverk åpner også for å sprenge grenser innen featurejournalistikken. Og det er nettopp det Sigurd Falkenberg Mikkelsen, utenriksjournalist i NRK, har gjort. Anslaget? Et rørende mesterverk:

Mer! Mer! MER!

Vi er hensatt i en tilstand av ytterste beundring.

Les også: Er det en antikapitalistisk revolusjon på gang i Paris? Vi dro for å sjekke

Vi må selvfølgelig heller ikke glemme at en kulturskatt i flammer også er den ypperste anledning til å brunste med litt kulturell kapital, gjennom sitering av store skikkelser som William Wordsworth, Stein Mehren og Tomas Tranströmer.

Fortsett sånn, gutta!

Les også: Michel Houellebecq holder humøret oppe selv om pikken er slapp

Himmelen er full av røyk :P

Rørende, Tom!

Hæ, har du også vært i Paris, Krister?

Oppi alt dette mylderet posisjonering, skryt og søken etter andres aktelse, så er det jo fint at det i alle fall er én som tenker på LØSNINGER:

Bare synd at dette, ifølge franske myndigheter, ville sørget for at HELE katedralen kollapset.

X