Best Akkurat Nåååååååh (langfredag spesial)

Jesus hang på korset langfredag. Det hadde nok ikke vært like pinefullt om han hadde en Spotify-konto og en spilleliste med ny, bra musikk. Vi har (heldigvis) ikke blitt spikret fast til et kors, men vi har en smekkfull spilleliste. Det er takket være Farda, The Switch, Isah, Tyga ++++

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Farda – Ventet lenge (ft. Isah) 

Det er en liten begivenhet hver gang Stavanger-gutten Isah gjør noe som helst (kanskje bortsett fra når han har spørrerunder på Instagram, noe det mildt sagt har gått inflasjon i i løpet av Karpe-turneen). På ganske kort tid har han kommet til det punktet i karrieren der han øyensynlig slipper å anstrenge seg for å lage veldig, veldig fin musikk.

«Ventet lenge» er et godt eksempel. For det er ikke en spesiell sang, faktisk er den på grensen til kjedelig. Men så er det Isah, da. Ikke bare synger han veldig pent, han synger også med en nerve og en tilstedeværelse som gjør at du virkelig føler det. Det høres ikke ut som at han prøver å lage en sang, han bare synger. Det føles ekte. Så hva skjer nå? 19-åringen har uttalt at han skal ta timer for å bli enda bedre til å synge. Hvis han klarer det uten å miste den nerven så … Det er nesten skummelt å tenke på.

King Gizzard & The Lizard Wizard – Planet B

Vår tids mest produktive proggband (prøv å si det fort mange ganger etter hverandre) har tatt seg påskeferie på sin egen måte, og sluppet en thrash-låt uten noe videre dilldall. Miljøaktivisme gjennom rock og metall er kanskje ikke verdens hippeste greie, men to trommiser som spiller thrash-beats samtidig veier opp.

Les også: Vi snakket med King Gizzard om badtrips, rock og tyrkisk folkemusikk

03 Greedo – 10 Purple Summers

Nytt Greedo-album! YESS!!!

Pressa – .357

Og som om ikke det var nok, nytt Pressa-album! Gud er nådig i dag.

The Switch – Eyes Up

Jada, teknisk sett forrige ukes nytt, men gode nyheter kommer aldri for sent: The Switch kommer snart med album. Vinnerne av Osloprisen 2016 i kategorien Årets musikk holder forventningene oppe med ny, silkemyk singel. Noen sier de analoge synthene på låta er så feite at du kan pakke deg inn i dem. Prøv selv? :D

Tyga – Goddamn

Tyga + D.A. Doman = Sant. Etter at man begynte å høre producer-tagen «D.A. Got That Dope» på starten av låtene, har Tyga fått karrieren på rett kjøl. Joda, han er fortsatt støgg i trynet, men han lager i alle fall musikk som i flere tilfeller grenser til digg. Tygas fuck boy-aktige mangel på interesse passer som hånd i hanske med de polerte melodiene og den råne-vennlige bassen som går igjen i nesten alle D.A.-beats. Tyga anno 2019 er hiphop-versjonen av heismusikk, det er musikk som ikke betyr noe. Men noen ganger er det deilig å bli strøket medhårs.

Les også: Insta-kontoen @ratingoslotoilets anmelder Oslos toaletter