Videopremiere: Sebastian Zalo dribler seg inn i 2019

Sjekk ut Sebastian Zalos nyeste musikkvideo til den P3-listede singelen «Ung Ronaldinho».

b
a

I 2018 ble Sebastian Zalo et navn å regne med på den norske hiphop-scenen. Etter å ha gjort seg bemerket på Soundcloud slapp Horten-rapperen debuten «På Høytid Med Lavkultur». I tillegg fikk vi flere singler, blant dem «NåOmDan» med Jaa9 & OnklP, og en av fjorårets mest catchy norske hiphop-låter, Yung Smul-samarbeidet «Syv søstre».

Nå kicker Zalo off hiphop-året 2019 med den nye singelen «Ung Ronaldinho» og tilhørende gymsal-basert video regissert av Eric Cannon. Sjekk ut både låt og video nederst i saken!

Endelig en gymsal-basert musikkvideo der gymsalen brukes til det den skal brukes til. Altså idrett, ikke dans eller noe annet teit, som Chris Browns «Run it», husker du den?
– Nei, faktisk ikke.

LES OGSÅ: Sebastian Zalo: – Til tider er jeg litt for vill for mitt eget beste

De bryter seg inn i gymsalen på skolen og så danser de veldig aggressivt og utagerende helt til det kommer vakter. Måtte dere også bryte dere inn?
– 
Heldigvis ikke! Vi spilte den inn på Rønningen folkehøgskole der broren min går, så det gikk helt fint.

Både den nye låten og videoen er (som navnet hinter «vagt» til) inspirert av den brasilianske fotballspilleren Ronaldinho, som var regnet som verdens beste spiller et par sesonger på midten av 2000-tallet. Og som forøvrig er kjent for publikumsvennlige tekniske finesser, og det at han alltid smilte.

– Ronaldinho representerer lekenhet og glede!

I videoen spiller Zalo fotball sammen med venner, ispedd en god dose dårlig skuespill.

– Ronaldinho tok ikke seg selv så høytidelig som mange fotballspillere gjør i dag. Både sangen og videoen handler om det å ikke ta seg selv så seriøst.

Låten er listet på P3 allerede før den er sluppet. Siden EPen «På Høytid med Lavkultur», som kom i april, har alle Zalos singler blitt listet på ungdomskanalen. Han sier det er «veldig digg» å ha blitt tatt inn i varmen av norsk musikkbransje.

– Hva annet skal man si? På dette punktet føler jeg nesten at jeg bør bli lista når jeg slipper en låt. Hvis jeg ikke blir det blir jeg skuffa.

Hvordan får man egentlig lurt foten innenfor?
– Aner ikke! Jeg har kommet med mye energi og bare vært meg selv. Og i tillegg til å lage god musikk har jeg vært med å lage arrangementer og fester med folk som ganske raskt etterpå også har vært up and coming, folk som Isah, Dutty Dior, Safario …  jeg har vist at jeg har tæppa inn på det som skjer. Det har kanskje gitt meg litt respekt.

LES OGSÅ: Hvorfor kommer det plutselig så mye bra hiphop fra Stavanger?

«Ung Ronaldinho» er første låt ute fra prosjektet «Levende drøm» som slippes 8. februar.

– Jeg lever en drøm! Jeg har verken jobb eller studielån, men betaler leie og alt det der. Å leve av musikken er det jeg alltid har drømt om.

Prosjektet er et samarbeid med produsenten Clairmont fra Drammen. Første gang de møttes var i regi av et plateselskap. Det var en større suksess for Zalo og Clairmont enn plateselskapet: Zalo signerte ikke og Clairmont gikk ut av sin kontrakt.

– Men vi ble gode venner! Hele den nye tapen er spilt inn i stua hans.

Hva var det råeste med 2018?
– Da vi packa Glassmagasinet i Horten nå nettopp! Det var fylt til langt over kapasitet. ALLE sang med! Det var god stemning som faen. Jeg merket at jeg hadde blitt mye mer populær i Horten enn sist gang jeg var i Horten. Og jeg var populær i Horten fra før.

På andreplass trekker han frem konserten på Slottsfjell-festivalen.

– Jeg holder de største øyeblikkene til Vestfold! Jeg var en fyr som folk visste hvem var før jeg begynte med musikk, på grunn av fotball, festing og sånn … så folk i Vestfold synes det er artig å se meg.

Hva skjer i 2019?
– 
Jeg slipper «Levende drøm», lager kul merch i samarbeid med Outdrop, det kommer smude videoer, og så er det en del som er hemmelig ennå …

– Og så har jeg fått meg nytt studio som jeg skal låse meg inn i, bare lage masse musikk.

Se dette innlegget på Instagram

 

ZALO ER TILBAKE PÅ RADIO! Ung Ronaldinho dropper Fredag ????

Et innlegg delt av Sebastian Zalo (@s.zalo)

Forresten, du har endret stil! Fra neon-hår for noen måneder siden til sort afro og bart.
– I sommer slet folk nesten med å se bort fra meg fordi jeg så så rar ut, neon i håret og på klærne og overalt. Oppmerksomhet er et dop og som alle typer dop kan man ta overdose. Jeg måtte rett og slett gro ut håret, få meg bart – sånn at folk ikke kjenner meg igjen. Det er vanskelig å slappe av når folk stirrer på deg på gata. Men nå er det mørkt og vinter.

– Så får vi se hva jeg finner på til sommeren.

I mellomtiden kan du kose deg med videoen til «Ung Ronaldinho» HER: