Her er de nominerte til Årets beste klubb!

Technokjelleren, Uteklubb og Soju x Linni er alle blant årets beste klubbkonsept, men hvilket er det beste? Stem på din favoritt her!

b
a

Prisen for årets klubb går til en klubb som med engasjement og innsats utover det vanlige, gjør byen og utelivet bedre. Det gjelder alle årets nominerte, som er valgt ut av NATT&DAGs redaksjon. De er alle vinnere!

Du kan lese mer om de nominerte i alle kategorier i desemberutgaven av NATT&DAG, som er ute nå. For å stemme på dine favoritter, bruk skjemaet nederst i saken.

De nominerte til årets beste klubb er:

Technokjelleren

I 2018 var det ingen klubbkonsepter i Oslo som vakte like mye oppstuss som Technokjelleren. Klubbkveldene, som blir arrangert av det idealistiske kollektivet Grünerløkka Alternatives, har tilbrakt mesteparten av 2018 i ufrivillig nomadetilværelse etter at politiet tvang Naboens pub til å avvikle konseptet. Det skjedde etter at politiet hadde observert «unaturlige kjevebevegelser» hos flere av gjestene, «fri flyt» (???) av MDMA på dansegulvet og kanskje verst: cannabis i køen.

Men Grünerløkka Alternatives ga seg ikke av den grunn.

Det populære eventet ble etter hvert arrangert i lokalene til en nedlagt strippeklubb i Skippergata, før de til slutt endte opp på Påfuglen. På Technokjelleren vet man aldri helt hva man får, bare at det sannsynligvis kommer til å være BRA, og at DJ-spillet er av den energiske og utfordrende sorten, som regel mer i retning drømmeaktig fremtidsoptimisme og kompromissløs her-og-nå-følelse enn kald, metallisk dystopi. Bare god stemning! Klientellet består av en salig blanding bytryner, hipsterspirer med air max-sko, gamle ravere og østeuropeere iført bukser med dårlig passform. På Technokjelleren er det høyt under taket i forskjellige kjellere der det strengt tatt er veldig lavt under taket.

Technokjelleren handler om bare én ting: ha det gøy. Det blir det bra fester av, enten politiet liker det eller ikke.

Les også: Her er de nominerte til Årets stemme 2018

Uteklubb

Foto: Maria Pasenau

Gjengen bak Uteklubb er ganske utvilsomt de som i år har jobbet hardest, rent fysisk, for at folk skal få klubbe. Men hvorfor? Fordi det er en menneskerett å ha muligheten danse ute om sommeren.

Det ER det.

​Uteklubb har stått bak oslosommerens desidert beste raves. Mye er gjort når man har klart å samle to hundre idioter en varm sommernatt på Ekeberg, som danser, eller i det minste står og vagger med unaturlige kjevebevegelser, til man litt etter litt ser soloppgangen åpenbare seg som en rullegardin på fjorden. Men vi må heller ikke glemme hvor kapable de er som DJs, hvor bredt sjangerspekter av techno og house de presenterer, hvor kule lysprojeksjoner de rigger opp og hvor flinke de er til å fikse strømaggregater.

Vi må heller ikke glemme å ta med vann.

Les også: Her er de nominerte til Årets musikk

Soju x Linni

Foto: Marthe Thu

Vi har ikke bare danset til techno i år. Grunnen til det er Soju x Linni, som i løpet av året har spilt sporadiske shows på en lang liste utesteder som burde få ett og ett hår på armen til å reise seg av ren respekt for Oslo-hipsterismen: Revolver, Munch-museet, Oslo Velo, Vingen og Dattera til Hagen. Insentiver til å til å dra ut litt forskjellige steder er kjærkomne, for da slipper vi å ende opp på enten Den Glade Munk eller Revolver hver bidige gang noe kaldt skal snus – som det jo som kjent skal ganske så ofte. Takk!

Kjærkomment er det også at kjæresteparet bak DJ-spakene – bytrynet Yvonne Ruyter og Jonas «Han Derre Linni-Linni» Grieg – har gitt Oslos klubbliv noe det av en eller annen rar grunn har manglet: sjangerbredde. Eklektisk? Joda – men den røde tråden flettes og sys i fine mønstre innom sprikende sjangere som techno, house, afro, trap og grime.

Soju x Linni er slik klubbing kan og bør høres ut i 2018. ​

 

Les også: Her er de nominerte til Årets litteratur

Om du vil stemme enda mer, kan du stemme på samtlige nominerte til Osloprisen her!

For å lese flere nominasjoner og andre gode tekster, sjekk ut desemberutgaven av NATT&DAG!