Vibbefanger har leid HELE Rockefeller for å arrangere festival

På fredag går Vibbefangers største satsning av stabelen på Rockefeller, der de presenterer samtlige av artistene de har under vingene. På plakaten er Kjartan Lauritzen, Hester V75, Verdensrommet, Softcore Untd., Niilas, Mato Polo og Shakanaka. Det skal i følge dem selv også bli mye fine visuals å se på når man går fra konsert til konsert.

Og forresten! Vi deler ut billetter. Bare trykk her.

Vibbefangers Eirik Aas er helt sikker på at det vil gå bra, men innrømmer at de er dårlige på å lære av feilene sine.

– Ehh, vi er sykt dårlige på å ha sånne evalueringer etter vi har hatt et arrangement. Vi er ganske dårlige til å lære av feilene våre, alt blir alltid litt tilfeldig. Vi har ingen god oppskrift på hvordan å lage en god fest.

Det er jo mye større enn de andre Vibbefestene.
– Ja, de andre vi har hatt i Oslo har vært på Parkteatret. Så det blir over dobbelt så stort. Men line-upen er jo ganske sterk i seg selv, Kjartan har spilt på Rockefeller tidligere og gjort det veldig bra der. Jeg tror det skal være mulig!

Les også: Ny singel fra Verdensrommet feat. Eirik fra Hester V75 

Hvor mye koster det å leie HELE Rockefeller en kveld?
– Haha, det vet jeg ikke helt, men det er ganske mye. Det er mange billetter som må selges. Jeg tror kanskje det var et sted mellom 50- og 100.000.

Hvordan ser Vibbefestene ut om 10 år?
– Det hadde vært kult å gjøre noe enda større, en festival der man kunne invitert andre typer artister enn bare Vibbefanger-artister. Man blir kanskje litt lei av samme line-up hvert år. Men jeg tror vi er fornøyde hvis det fortsetter å være som det er nå! Folk har litt forskjellige tanker om det.

Aas ser først og fremst på Vibbefanger som en vennegjeng, dernest et label. Han sier det gjør at konfliktene som oppstår lettere å håndtere.

– Vi har noen som jobber med Vibbefanger til daglig, men når vi skal ha Vibbefestival kommer liksom alle vennene våre med. Da blir det plutselig et stort fellesskap igjen, det handler ikke lenger bare om de fire-fem stykkene som har sittet og planlagt festen i et halvt år. Vi prøver å være mest mulig inkluderende.

Er det noen andre artister dere gjerne vil ha med?
– Det er det vanskeligste spørsmålet jeg har blitt stilt noensinne! Egentlig så-

…er dere for mange venner allerede?
– Ja, det er noe med sammensetningen av folka som allerede er med… Men vi hadde nok hatt godt av å få inn noen nye folk, kanskje noen flere jenter.

De må sende vennesøknad da eller?
– Hah, ja!

Hva kan man forvente på fredag, bortsett fra at line-upen gjør jobben sin?
– Tja, det er jo et helt opplegg med han fra Haralds Vaffel, han er jo litt av en karakter. Det blir noen forskjellige kunstutstillinger, installasjoner, salg av klær… Vi håper på å få det til å se litt annerledes ut enn når det bare er konsert. Mye av fokuset er på resten av lokalet, ikke bare scenen. Ogs å er jo de aller fleste artistene, bortsett fra Kjartan, vant til å spille på litt mindre venues, så dere kan forvente dere at alt høres bedre ut enn det det har gjort på de små scenene.

X