Ketsjup og Sennep på dart-stedet Oche: – Er det ikke lenger nok å bare servere øl og vin og ferdig med det?

– Dårlig akustikk!

Det var det første som slo Ketsjup og Sennep etter at de hadde spradet selvbevisst over den småslappe røde løperen på vei inn på det nye «jentevennlige» dart-utestedet Oche (uttales «Åkki»), i Torggata i Oslo. Her, like ved Sport Outlet, butikken som mistenkelig nok alltid har «SALG 50-70%», er det satt av to etasjer og over 1300 kvadratmeter til pilkasting, øldrikking og spising av pulled pork-baserte småretter. Snakking er det verre med.

– Men så er det jo ikke helt ferdig her, da. Kanskje de har glemt å henge opp noe gammalt ræl på veggene? spurte forståelsesfulle Sennep.

– Det er jo veldig kaldt og «industrielt» her. Litt sånn Brooklyn. Kanskje det skal være sånn, kontret Ketsjup.

Én ting var de i alle fall enige om:

– Etter støynivået å dømme har de som ankom før oss allerede forsynt seg grådig av den gratis alkoholen som lokket oss ned hit fra NATT&DAG-skyskraperen, sa Ketsjup

– … Og det må vi òg gjøre, avsluttet Sennep.

–  En drink takk!

Innenfor et område som sikkert er én kvadratmeter i Oslo finner man ballspillstedet Ball, sjakkstedet The Good Knight, biljardstedet Rendez vous og Oche med sine 20 dartskiver.

– Kanskje Trøbbelskyter-guttene kan ta seg en velfortjent pause snart, sa Ketsjup og Sennep i kor.

På andre siden av Youngstorget kan man spille minigolf på Oslo Camping, et sted som stort sett er smekkfullt med ubehagelig streite mennesker som bor i Oslo på tross av, ikke på grunn av, det varierte kulturtilbudet. Men som sannsynligvis er lykkeligere mennesker enn både Ketsjup og Sennep. 

– Er det ikke lenger nok å servere øl og vin og ferdig med det? sukket Sennep.

– For å være ærlig savner jeg de gode gamle, kjedelige utestedene, svarte Ketsjup.

I 2018 regnes ikke «kjedelig utested» lenger som en god gründeridé. Å servere «øl og vin og ferdig med det» er ikke nok. I et Oslo som ikke akkerat har for få utesteder er det ikke lenger engang nok å servere litt rar øl og vin.

Les også: Prest: – Islam er en politisk ideologi som dessverre står for mye vold

– Naturvin er godt, men visste du at det egentlig bare er sprøyt? spurte snusfornuftige Ketsjup uten at Sennep på andre siden av bordet hørte det over støyen fra den pågående festen.

For å skille seg ut har flere nye steder – trolig som følge av at EUs sykkelutested-kvote allerede er overoppfylt (Roleur, Oslovelo, Peleton) – sett seg nødt til å basere appellen sin på det forferdelige tvilling-konseptet lek og moro. 

– Jeg hater lek og moro, sa Sennep.

– Det vet jeg at du gjør, men her går fysiske greier og flytende greier opp i en høyere (iskald) enhet, strålte Ketsjup og bestilte et glass vin til.

Dessuten kan vi ikke klandre dem. For som VårtOslo.no skrev før åpningen «Initiativtakerne til Oche har gjort en analyse av shuffleboard-spilling i Oslo og funnet at det er stor interesse for spill.»

– Vi trenger flere analytiske bar-gründere , konkluderte Sennep.

Steder som Oche er perfekte for pils med jobben, for man slipper å snakke hvis man ikke vil. Og så drikker man jo mer da? Hvis man ikke snakker? Og kanskje kjøper man et glass mer enn man hadde tenkt hvis det i tillegg er dårlig akustikk? Bare for å holde ut støyen? Menneskene bak slike steder burde blitt tildelt nobelprisen i forretningsmessig sluhet.

«Gjengen bak» Oche, Katrine Finsand og Geir Oterhals, har erfaring fra Kulturhuset og står også bak «konseptet» Tilt. På invitasjonen til åpningsfesten ble det ikke bare lokket med gratis alkohol og pizza, det ble også lovet mingletid med kjendiser. 

LES OGSÅ: Ketsjup & Sennep på Brutus: Spiselig melk, potetgull og meteorolog-legenden Arild Mentzonis egen vin

Men er det noen kjendiser her, da?

– Det er en fyr her som går med oransje boblejakke inne. Han tror i hvert fall at han er en kjendis, sa Sennep.

– Jeg tror jeg så Herman Flesvig nettopp. Han tygde tyggis med åpen munn og så ut som om han var in character som en karakter som later som om han er kjendis.

– Er det ikke akkurat det han gjør da? spurte Sennep.

– Hehe!

På Oches hjemmeside står det at stedet «want you to leave feeling as a winner, even if you lost the game». Før klokken passerte 23 måtte flere av kveldens mannlige vinnere kastes ut. De var for fulle. Den ene mannen klarer ikke å akseptere sin skjebne, og det blir tilløp til slåsskamp. Med den kvinnelige dørvakten.  

– Flaks! Jo færre menn, desto mer jentevennlig, poengterte Sennep.

For det er nettopp det som er et av Oches selling points: de skal være jentevennlig. I samme, må si: legendariske intervju, med VårtOslo, sa Finsand at Oche derfor skulle ha vegetariske alternativer (alle vet at kjøtt har et ganske maskulint tilsnitt) og flere doer. Dart er jo også en ganske kjønnsnøytral sport?

– Jeg er rørt, sa Ketsjup.

Det ikke-vegetariske snack-alternativet er pulled pork i vaffelkjeks med en sukkerspinn-kule. Ja. Det er helt sant.

Mens Ketsjup og Sennep konsentrerte seg om sukkerspinn-kulene som forlot sokkelen (iskjeksen) og lagde helvete generelt, stod 730-redaksjonen i en form for rotløs forvirring på andre siden av lokalet. De hadde på forhånd reservert et dart-bord, men da de forsøkte å spille på det, fikk de beskjed om at det var opptatt.

Vi kondolerer.

Les også: Vi trillet terning på alt i terningkast-debatten rundt «Mordene i Kongo»

 

X